Oplossingen geluidsoverlast Windpark Houten?

29 oktober 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Oplossingen geluidsoverlast Windpark Houten?

Bewoners, Eneco en de gemeente gaven donderdag 27 oktober 2016 inzicht in de stand van zaken over het gelopen mediation traject. Tegelijkertijd kwamen er voorstellen om het geluid te verminderen door middel van een nieuwe techniek, die is afgekeken van de veren van uilen en een zogenoemde nachtmodus.

Doel van de afgelopen mediation was om het wederzijds vertrouwen te herstellen en om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Op woensdagavond 26 oktober werd er een omwonenden-bijeenkomst gehouden voor genodigden en op donderdagavond 27 oktober waren alle inwoners van Houten welkom.

De betrokken partijen (Bewoners vertegenwoordigers, Eneco en de gemeente) verklaarden dat het vertrouwen in elkaar is hersteld.
Eneco kwam met enkele technische oplossingen om de geluidsoverlast te verminderen.
Allereerst wordt nog uitgezocht waar de bromtoon precies vandaan komt, waarna Eneco verwacht dit geluid te kunnen onderdrukken door isolatiemaatregelen, zoals bij een andere brom reeds gelukt is.
Een tweede maatregel is om plastic ‘uilenveren’ aan de wieken te bevestigen en ten derde kan er een nachtmodus worden ingesteld. Deze twee maatregelen kunnen er voor zorgen dat het geluid met de helft terug wordt gebracht.
Deze maatregelen bij elkaar houden in dat de molens meer gaan draaien, in de nacht met minder capaciteit. Eneco verwacht dan toch iets meer stroom te kunnen opwekken en wil de winst daarvan dan storten in een bewonersfonds, die dat zelf mogen beheren.
Er zijn overigens nog geen beslissingen genomen, daarvoor moet nog uitgebreid overleg met de bewoners volgen.

 

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love