Op pad met …. Michiel van Liere

3 oktober 2012

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Op pad met …....

 
Michiel van Liere is sinds 27 april 2010 wethouder van Houten.

In zijn portefeuille zitten onderwerpen die veel met zijn achtergrond hebben te maken. Hij is jurist, bedrijfskundige en specialist in verandermanagement en houdt zich als wethouder o.a bezig met Duurzaamheid, Financiën, Volkshuisvesting

Reporter Ger Kroes van Omroep Houten gaat met de wethouder op de fiets naar de nieuwe Kringloopwinkel, naar een braakliggend stuk grond op bedrijventerrein De Meerpaal dat de wethouder voorlopig wil reserveren voor interessante burgerinitiatieven en naar een kantoorpand dat onlangs is omgebouwd voor jonge starters op de woningmarkt.Het zijn allen goede voorbeelden hoe de wethouder aan innovatie werkt binnen zijn beleidsterrein.

Door de crisis is het niet meer zo dat de gemeente alleen de initiatieven neemt en alles oplost, nee de gemeentelijke rol zal veranderen in een meer faciliterende. Ze zal waar mogelijk de burger zelf de ruimte geven om met eigen initiatieven aan de slag te gaan, zoals dat bijvoorbeeld al gebeurd is met moestuinen, ecowijk en zonnepanelen. Ook wil de wethouder een expertgroep in het leven roepen die zich gaat buigen over het zoveel mogelijk instand houden van de ambities in relatie met de begroting.
Deel 2

Aan het begin van zijn ambtsperiode wilde van Liere Houten klimaatneutraal maken, een sluitende begroting in de gehele coalitieperiode, 100 starterswoningen, ecobouw en de kwaliteit van de burgerparticipatie verhogen. Hij is goed op weg. Bij met name dit laatste kan de wethouder heel goed zijn ervaring gebruiken met verandermanagement.

 
 
 

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love