Op bezoek bij het Aad Zwaan toernooi (rolstoeltennis) in Houten

12 juni 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Op bezoek bij het...

Op 10 en 11 juni werd er op de 6 gravelbanen bij Sportclub Houten een rolstoelenkel en een rolstoeldubbeltoernooi gehouden: Het Aad Zwaan toernooi. Dit toernooi werd georganiseerd door vrijwilligers van Tennisclub Houten ter ere van trainer Aad Zwaan (80). Aad Zwaan kreeg hiermee de eer die hem toekomt. Aad Zwaan heeft met veel inzet en toewijding een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van rolstoeltennis in Nederland en in onze regio in het bijzonder.

Uit verschillende landen kwamen er deelnemers om mee te doen aan het toernooi, met in totaal 40 deelnemers. Er werd gespeeld in poules waarbij de spelers worden ingedeeld op speelsterkte.  Toernooiorganisatrice (In samenwerking met TC Houten, SC Houten en de Aad Zwaan Foundation) Fleur Pieterse was uitermate content met de verloop van het toernooi: ‘Het is een fantastische dag, met ongelooflijk mooi weer. Ik zie alleen maar blije gezichten en er worden goede potjes gespeeld’.

Aad Zwaan was zelf ook aanwezig tijdens het toernooi, en dat was bijzonder. Na een medische ingreep was het lang een vraagteken of hij tijdens het toernooi ook zelf aanwezig kon zijn: ‘Ik ben er blij mee. Veel deelnemers, leuke organisatie en het is prachtig weer’. Na een medische ingreep kan hij niet wachten om weer op de baan te staan om trainingen te geven: ‘Ik ben herstellende. Ik denk dat ik volgende week weer wat op de baan kan doen. Het is flinke ingreep geweest, maar ik voel mij goed. Ik heb wel weinig energie en conditie op dit moment. Ik snap niet dat mensen gepensioneerd willen zijn, ik verveel mij de krampen. Ik ben liever aan het werk en onder de mensen, dan voel ik mij het beste’.

De deelnemers waren zelf ook enthousiast. Op het eind van onderstaand audiofragment hoor je speelsters Diana en Yira, die net van de baan kwamen na een onderling duel.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love