Op 27 juni presenteren enthousiaste statushouders zich aan het publiek in Theater Aan de Slinger.

20 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Op 27 juni presenteren...

Iedere week spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest of gezelschap die in de aankomende periode op komt treden bij het Theater Aan de Slinger en deze week was het de beurt aan Sylvia Groen die, net als even geleden, kwam praten over het mooie ‘Future Citizens’ initiatief dat op 27 juni voor de derde keer georganiseerd gaat worden.

Future Citizens is een netwerkproject georganiseerd in een theatrale omgeving waarbij het de bedoeling is dat ‘gewone’ burgers meer begrip gaan krijgen voor statushouders en tevens is de avond bedoeld voor de statushouders om zich voor te stellen aan de bezoekers om hier nieuwe connecties aan over te houden. “Vaak is één persoon de stap naar een succesvolle toekomst” legt Sylvia het concept van deze avond verder uit. Uit de ervaringen van eerdere statushouders leert ze dat ze vaak één persoon in hun leven tegen komen die er voor wist te zorgen dat vanaf dat moment het balletje voor de statushouder begon te rollen.

Het creëren van begrip voor de statushouder wordt gedaan doormiddel van de theatrale uiting van zijn/haar leven. Een acteur, die begeleid wordt door een muzikant, brengt een monoloog ten gehoren over hoe het leven van de statushouder vroeger was tot aan een succesvolle inburgering. “Omdat dit niet zo makkelijk is als met soms denkt” legt Sylvia uit. Deze manier van vertellen zorgt er vaak voor dat de wereld van de statushouder gaat leven bij het publiek en dat deze doormiddel van de monoloog zich echt kan verplaatsen in het oude en nieuwe leven van de statushouder. Het is de ideale manier om verbinding tussen statushouder en publiek te creëren.

De afgelopen perioden hebben negen kandidaten vier weken lang getraind met als doel om op het podium te pitchen. Dit is niet zomaar een pitch want het is de bedoeling dat de statushouders in deze pitch vertellen wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze kunnen. Daarnaast wordt er ook de nadruk gelegd op de wensen van de statushouder en het geen dat hij of zij graag zou willen. Speciaal aan deze editie is dat er, in tegenstelling tot vorige edities, deze editie ook een aantal vrouwen mee doen aan de pitch.

Waar de statushouders inmiddels staan te trappellen om op te treden hoopt Sylvia dat er nog een aantal bedrijven zijn die zich aan komen melden voor deze avond. Vaak zijn de mooiste ervaringen van mensen die vooraf helemaal niet zeker weten waar ze nou precies voor komen laat Sylvia weten en zijn dat de mensen die zich uiteindelijk het meest laten inspireren door de sprekers die avond. Het zijn vaak deze mensen die zich zelf open stellen voor een etentje, een lesje Nederlands en deze statushouders net even het zetje in de goede richting kunnen geven. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor 27 juni en Sylvia roept iedereen op om via www.aandeslinger.nl kaarten te kopen voor deze mooie avond. Luister daarnaast het hele interview dat Sylvia afgelopen zaterdag gaf bij Enthousiasper terug via onderstaande link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love