Ook op de Utrechtse Heuvelrug kan je fietsen voor je eten

4 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Ook op de Utrechtse...

De afgelopen seizoenen bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer uit de Kromme Rijnstreek dankzij de samenwerking die er met de Fietsen voor mijn Eten organisatie is. Zaterdag sprak Jasper met Mirjam van Zweeden die coördinator van de Utrechtse Heuvelrug is om er achter te komen waar er in die regio naar toe gefietst kan worden.

Gemeentes die onder deze afdeling vallen zijn onder andere gemeenten als: Amerongen, Maarssen, Driebergen en Leersum maar de hele streek die is natuurlijk veel groter dan dat en loopt door naar Baarn, de Bilt, Leusden, Rhenen en ook naar Zeist. Centraal binnen deze regio ligt de Utrechtse Heuvelrug en daarom dat deze afdeling die naam meegekregen heeft, aldus Mirjam. Vanzelfsprekend is ze erg enthousiast is over de organisatie in combinatie met de regio maar waar Mirjam vooral ook vol passie spreekt is de samenwerking met sportcoaches en Goedvolk waarbij het belang van bewegen centraal staat.

Ook wil Mirjam graag vertellen over de ‘voorfietsers’ die de Fietsen voor mijn eten – Utrechtse Heuvelrug in zet. Omdat de organisatoren het zelf heel belangrijk vinden dat het Fietsen voor mijn eten een beetje leeft in de omgeving zetten ze vrijwilligers in die iedere week een ronde door de omgeving fietsen. Dit doen ze om te onderzoeken of er nog mooie nieuwe locaties te vinden zijn en deze onontdekte pareltjes extra te belichten. Uit elk dorp van de Utrechtse heuvelrug fietst er iemand een ronde die vervolgens zijn of haar bevindingen op de Facebookpagina van de organisatie zet.

Omdat de regio zo groot is zijn er genoeg nog onontdekte parels te vinden. Zelf wil Mirjam als voorbeeld “Natuurlijk Marianne” benoemen die van blaadjes, bloemetjes en bessen gelei, azijn en siroop maakt. De producten die Marianne maakt zijn bijvoorbeeld ideaal te combineren met een toastje of de siroop bij een lekker lokaal kaasplankje. Volgens Mirjam is zo’n lokaal gemaakt product gewoon een heel mooi cadeau om aan iemand te kunnen geven.

Luister via deze link het hele interview terug dat Mirjam afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper radiouitzending en bezoek voor meer informatie over de organisatie en de routes die er zijn de website van Fietsenvoormijneten – Utrechtse Heuvelrug.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love