Ook in Houten wordt NL-Doet actief opgepakt

12 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Ook in Houten wordt...

Zaterdag 11 maart was de landelijke actie NL-Doet en ook Houten deed daaraan mee. Een rondje langs enkele adressen leverde een gevarieerd beeld op van de deelnemers.

Droomdekentjes maken Net als op heel veel andere plekken in Nederland waren ook in Houten vrijwilligers actief voor NL-Doet. In de huiskamer van Renate Wiegers waren 8 vrouwen aan het werk met het maken van een Droomdekentje. Droomdekentjes is een initiatief van Stichting de Regenboogboom. De dekentjes worden uitgedeeld in ziekenhuizen of aan kinderen met een serieuze uitdaging, zodat ze in alle rust en veiligheid kunnen wegkruipen in hun eigen wereld. Een aantal van de aanwezige vrouwen, Annelies, Liesbeth, Nel en Patricia zijn al bekend met quilten en komen vaker bij elkaar, maar via de site van NL-Doet had Jolien zich opgegeven, die nog maar kort in Houten woont en op zoek was naar een leuke klus voor deze dag, en Resie en Sietske van Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht, waarvan de leden elk jaar een klus oppakken. Het resultaat van deze dag mocht er zijn en binnenkort kunnen zeven dekentjes bij de Regenboogboom worden ingeleverd.

Reinaerde, Het Spoor De eerste NL-Doet ervaring bij Reinaerde Het Spoor was een groot succes. Samen werden er verschillende hapjes gemaakt door vrijwilligers en cliënten.
Ook was er ruimte voor spelletjes en een balletje trappen. Hierdoor ontstond er mooi contact tussen de vrijwilligers en de cliënten op een ongedwongen manier. De opkomst voor de high tea was groter dan verwacht. Vrijwilligers zijn heel belangrijk in de zorg om net dat extra stukje aandacht te kunnen geven. Mocht je interesse hebben om iets voor de LVB-locatie te kunnen betekenen, mail gerust voor meer informatie hetspoor@reinaerde.nl

De Grote Geer en ‘t Bouwhuys Om 10.00 uur werd dit jaar een groep van 8 personen ontvangen in ’t Bouwhuys, op het terrein van Gezinshuis De Grote Geer. Een gemixte groep vanuit Rabobank Houten en buurtbewoners. Na een rondje koffie met koek werd het schoonmaak- en tuingereedschap ter hand genomen.

Onder coördinatie van Wim en Anja, de gezinshuisouders van De Grote Geer, is de ontmoetingsruimte van binnen en van buiten grondig schoon gemaakt, werd een kapstok en het bord van ’t Bouwhuys met de slogan: ‘voor jou, met jou’ opgehangen.

Ook de tuin rondom De Grote Geer en ’t Bouwhuys is weer zomerklaar gemaakt.

Rond het middaguur was er een break met een gezamenlijke lunch en goede gesprekken om vervolgens in de middag gezamenlijk het hele actielijstje af te werken.

Het was een gezellige dag waarbij met z’n allen veel werk werd verzet.

Fort Honswijk, grenspalen plaatsen Op het Cultuurfeest van afgelopen woensdag werd verteld dat vrijwilligers de oude grenspalen rond Fort Honswijk gingen terugplaatsen. Deze palen werden in vroeger tijden, toen een kadaster nog niet algemeen toegankelijk was, gebruikt om de grens van landgoederen aan te geven. Ook toen al werd stukje bij beetje grond toegeëigend door het grasland uit te breiden, een slootje te verleggen of begroeiing te wijzigen. Toen de overheid het constante herstel daarvan te groot vond worden, werden de stenen grenspalen ingezet.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love