Cultuurfeest ‘Verborgen Schatten’

11 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Cultuurfeest ‘Verborgen Schatten’

Woensdagavond 8 maart vond het Cultuurfeest ‘Verborgen Schatten’ plaats in Theater Aan de Slinger. Deze avond, georganiseerd door de Houtense Cultuurtafel, stond in het teken van het Houtense erfgoed en een (digitaal) Houtens museum.

Tien danseressen van Balletschool Helen Wilson openden de avond met verschillende klassieke ballet dansen.

Otto Wttewaall, stadhistoricus en voorzitter van de Historische Kring ‘Tussen Rijn en Lek’, opende de avond met een verhaal over de 15 kastelen die hier ooit gestaan hebben. Daarna volgde een mooie film over een vijftal verborgen historische schatten.

Cultureel erfgoed-wethouder Wouter van den Berg gaf de aftrap over initiatieven die het cultureel erfgoed versterken, zoals de mogelijkheden voor een Houtens museum, fysiek of digitaal.

In verschillende workshops stond men stil bij de vraag wat Houten nodig heeft op het gebied van vastleggen van historisch erfgoed. En dook men in Houtense en eigen verhalen met de vraag of die in een museum thuishoren, en hoe de zichtbare en vooral onzichtbare geschiedenis zichtbaar kan worden gemaakt. De aanwezigen werden geïnspireerd om zoveel mogelijk ‘out of the box’ te denken.

Onderdeel van het nieuwe digitale museum zal bestaan uit QR-codes op paaltjes bij verschillende historische locaties in de gemeente Houten. Door de codes te scannen met de camera van de smartphone kom je bij filmpjes die meer vertellen over de locaties en wat je ziet.

Deze en meer schatten zullen met de tijd samen een digitaal museum vormen in de gemeente Houten.

Alle sprekers en workshopleiders kregen een boek over Kasteel Heemstede als dank voor hun bijdragen aan deze avond.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love