Nieuwjaarsduik Houten afgelast

9 december 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Nieuwjaarsduik Houten afgelast


Eric de Groot, voorzitter van de stichting Nieuwjaarsduik Houten, maakte 9 december in het radioprogramma “Houten gaat door” bekend dat de nieuwjaarsduik op 1 januari niet door gaat.
Voor het eerst in 19 jaar zal het op nieuwjaarsmorgen om 12.00 uur stil zijn op het strand van de Rietplas. De organisatie heeft, na overleg met de gemeente, besloten dat het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is, een Nieuwjaarsduik in Houten op 1 januari te organiseren.

Eric de Groot: “Een vervelende, maar een logische beslissing, het kan gewoon niet. Geen dranghekken dus, wapperende banners, warming-up van Damian Murphy of erwtensoep met worst en stoere verhalen na afloop. Ook het plan B dat de organisatie nog lang voor ogen had, bleek niet meer haalbaar. Een sterk afgeslankte Corona editie met alles op veilige 1,5 meter afstand voor maximaal 25 zeer trouwe geselecteerde deelnemers. Omroep Houten zou daarbij live verslag doen, zodat het vanuit thuis bekeken kon worden. Daarmee zou het, net als in 2010 en 2011 het geval was, toch in zeer beperkte omvang door kunnen gaan. Probleem van toen was een dichtgevroren Rietplas, waar de brandweer Houten redding bood met motorkettingzagen en een enorm wak maakte.”
Nu ligt het allemaal veel gecompliceerder en is er van een mogelijke oplossing geen sprake. Het volgende Nieuwjaarsduik Houten moment, de 19e editie, wordt nu op 1 januari 2022 georganiseerd. Volgens traditie zal dan een “nieuwe” wethouder het startschot verrichten en de deelname medailles na afloop uitreiken. Daarvoor komen Jan Overweg of Sander Bos in aanmerking.
Traditioneel steunt Nieuwjaarsduik Houten jaarlijks een goed doel. Eric: “Het is wel fijn dat dat gewoon door gaat. Dit jaar heeft Nieuwjaarsduik Houten KIKA als goed doel uitgekozen. De opbrengst van de statiegeld actie bij Albert Heijn op het Oude dorp en Het Rond van december zal geheel naar KIKA gaan. Je kunt ook via een donatieknop op onze website een bijdrage doen.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love