Mogelijk ook Britse corona variant in Houten

3 februari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Mogelijk ook Britse corona...

In Houten zijn mogelijk ook mensen met de Britse corona variant besmet. Dit laat Marcel Ebbing, voorzitter St. Houtense Huisartsen, weten in het radioprogramma Houten gaat door. 

In Houten lijkt het wat rustiger te zijn met de besmettingen ‘Dinsdag waren 10 besmettingen in Houten terwijl de dag ervoor maar 1 was. Dus het is niet heel stabiel allemaal‘ aldus Marcel Ebbing.

Ebbing: ‘Wij krijgen niet door welke variant er in Houten is. Landelijk gezien heeft 50% van de mensen de Britse variant, dus er is een zeer grote kans dat van de 10 besmettingen dinsdag er 5 mensen zijn die de Britse variant hebben’.

Hoe gaat het met het vaccineren in Houten?  ‘In onze praktijk vaccineren wij zelf niet, we hebben we de 90+ opgeroepen en een brief toegestuurd van de GGD.  Daar kunnen ze dan heen om een prik te halen. Wij zullen zelf pas over 2 of 3 maanden prikken, nu loopt het allemaal via de GGD’ aldus Ebbing.

Ebbing: ‘Er staat in de krant dat de 90+ gevaccineerd gaan worden, dat gebeurd ergens in het land maar niet perse al in Houten. Dan bellen ze onze praktijk boos op wanneer ze worden geprikt, maar dat weten wij dan ook nog niet‘.

Beluister het interview via:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love