Jinte en Thom winnen Houtense voorleeswedstrijd

4 februari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Jinte en Thom winnen...

Jinte Schoen van de Van Harte School en Thom Vercruijssen van Basisschool Ridderspoor hebben dinsdag de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze online voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd deden acht schoolkampioenen mee. De winnaars gaan door naar de regiofinale in IJsselstein. 

 

Dat de Voorleeswedstrijd door zou gaan stond al vast, want ook met het scenario van een lockdown was rekening gehouden. De acht schoolkampioenen deden mee via een filmpje, waarin ze een fragment voorlazen uit een zelf gekozen boek. De jury, bestaande uit wethouder Jan Overweg (gemeente Houten), Kristel Peters (docent College de Heemlanden), en Angelique Voulon (Bruna), had dinsdagavond 2 februari de moeilijke taak om uit de voorleeskanjers twee winnaars aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. 

De jury koos Jinte en Thom tot Voorleeskampioen. Jinte las voor uit ‘De Waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen’ van Andy Griffiths en Terry Denton. De jury vond dat ze rustig voorlas, met een goede toon, en ze keek de kijkers van het filmpje geregeld aan. Daarnaast had ze een leuk fragment gekozen. Thom las voor uit ‘De ontdekkingsreiziger’ van Katherine Rundell. De jury werd meegenomen in het verhaal: “Als Thom voorleest doet alles mee. Er is expressie, hij houdt contact met het publiek, hij leeft zich helemaal in het verhaal in.”

Op woensdag 10 maart verdedigen Jinte en Thom de Houtense eer in de regiofinale in IJsselstein.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love