Ontwikkeling woningbouw Beverakker 19 in volgende fase

23 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Ontwikkeling woningbouw Beverakker 19...

De ontwikkeling van woningbouw op de Beverakker 19 is een nieuwe fase ingegaan: de verkenningsfase. In deze verkenningsfase gaan Gerben Kamphorst en Margrieta Haan op verzoek van de gemeente Houten een haalbaarheidsonderzoek (HBO) uitvoeren. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag welke woon- en woonzorgoplossing op de Beverakker 19 het beste past.

Gerben Kamphorst is al jaren actief als vastgoedeconoom en Margrieta is expert op het gebied van woonzorg concepten. Beiden zijn eerder betrokken geweest bij het Houtense inwonersinitiatief Haag & Hof.

 Het onderzoek moet antwoord gaan geven op vragen als: wat zijn optimale woon(zorg)concepten voor deze locatie? Welke Houtense particuliere wooninitiatieven zijn er al en welke van deze CPO-groepen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap of particuliere wooninitiatieven) past of passen op deze plek? Wat zijn de mogelijkheden voor een gemeenschappelijke ruimte in de nieuwbouw? Welke kansen zijn er om de leefbaarheid in de buurt te vergroten? Voor het onderzoek voeren Gerben en Margrieta gesprekken met belanghebbenden, belangstellenden en omwonenden.  De resultaten van het onderzoek worden in het najaar verwacht en gedeeld.

Wethouder Sander Bos: “Om bij de ontwikkelingen van de Beverakker, die een aantal jaren gaan duren, onze inwoners goed te faciliteren en te betrekken is er gekozen om te werken met een online platform. Op houtenpraatmee.nl  vindt u meer informatie over het project, de manieren waarop wij u nu en in de toekomst gaan betrekken en een globale planning. Neemt u vooral een kijkje en laat ons weten wat u ervan vindt”.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love