One after 909 brengt de Beatles terug in Houten

8 oktober 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. One after 909 brengt...

Komende zondag 15 oktober van 12.00 tot 13.00 uur start Houten FM de herhaling van een 15 weken durend programma over The Beatles. De leden van One after 909 een van de beste Nederlandse Beatle Tributebands en deels wonend in Houten, zijn te gast in studio Schoneveld.

Tussen 1960 en 1970 hebben The Beatles 13 officiële LP’s  en vele single hits gemaakt. Per uitzending wordt in volgorde van het uitkomen van de LP’s  de leden van de band geïnterviewd over de achtergronden van de muziek van The Beatles, de anekdotes die daarbij horen en hun eigen fascinatie om deze muziek te spelen. De serie begint met de LP ” Please, please me” en eindigt midden januari met “Let it Be”. Houten FM heeft een speciale live sessie met de band opgenomen in studio Schoneveld en heeft ze gevolgd bij optredens waar ook audio-opnames gemaakt zijn. Dit gaf Houten FM de mogelijkheid om de originele Beatle muziek op de LP af te wisselen met uitvoeringen van One after 909.

Robbie Korver speelt net als Paul McCartney linkshandig bas en de gelijkenis met The Beatles wordt nog scherper,  omdat Willem Perrels net als Ringo Star linkshandig drumt. Helaas is Willem door een noodlottig ongeval in 2016 overleden. Verdere leden van de band zijn Diederick Rebel, de sologitarist  en Pim Vermeeren als respectievelijk de George Harrison en de John Lennon van One after 909. Voor het nieuwere werk van The Beatles speelt er ook een toetsenist en een blazersgroep mee. Dat de kwaliteit van de band internationaal opgemerkt wordt mag blijken uit het feit dat, net als The Beatles in hun tijd, ze kortgeleden uitgenodigd zijn om op te treden in de Indra Club in Hamburg en al voor de derde keer op de internationale Beatle week in Liverpool. Hier speelden ze onder anderen in de Cavern, de kelder waar The Beatles ooit begonnen.

Samen met Robbie, Diederick, Pim en Willem herbeleven we het roerige en revolutionaire tijdperk van de sixties waarvan de songs en hun invloeden nog dagelijks op radio te horen zijn. Luisteren dus: op 15 zondagen de herhaling van een in 2015 opgenomen serie uitzendingen tussen 12 en 13 uur op Houten FM  (107.3) en op internet op www.houtenfm.nl.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love