Onderzoek moties en amendementen

26 augustus 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Onderzoek moties en amendementen

Bij de behandeling van de perspectiefnota 2017 van de gemeente Houten  in de raads-vergadering van 5 juli 2016 ontstaat bij de aanwezige redactieleden van het programma “Daar Hou Ik U Aan” (DHIUA) van Omroep Houten de indruk dat de collegepartijen heel tevreden waren met de vooruitblik. Kenmerkend voor die vergadering was dat de meeste moties en amendementen werden ingediend door de oppositie en dat deze moties/ amendementen voor het merendeel niet werden aangenomen.

Tevens kreeg de redactie op verschillende momenten signalen uit de “politieke arena” dat de oppositie geen goed gevoel heeft over de het resultaat van de door hen ingebrachte moties en amendementen. 

Het voorgaande was voor de redactie van dit programma van Omroep Houten aanleiding een onderzoek in te stellen naar het resultaat van de moties en amendementen die in de gemeenteraad van Houten aan de orde zijn geweest.

Aan de hand van het verzamelde materiaal en de uitgevoerde analyse naar zowel de indiening als het resultaat van de stemming concluderen de onderzoekers:

  • Door de coalitie worden relatief weinig moties en amendementen ingediend.
  • De door de coalitie ingediende moties en amendementen worden voor het merendeel aangenomen.
  • Het stemgedrag van coalitie en oppositie vertoont weinig verschil bij het aannemen of verwerpen van moties en amendementen.

 

Het concept rapport is op 20 augustus 2016 toegezonden aan de fractievoorzitters met het verzoek hun zienswijze te geven. Deze versie is tevens ter informatie gestuurd aan het college.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love