Omroep Houten zoekt vrijwilligers!

7 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Omroep Houten zoekt vrijwilligers!

Vandaag is het de Nationale vrijwilligers dag en omdat de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper deze dag natuurlijk een belangrijke vinden, spraken ze met de P&O afdeling van Omroep Houten. Brigitte ter Braak wilde de Dj’s met veel plezier te woord staan om meer informatie te geven over deze belangrijke schakels in een organisatie zoals deze omroep.

Vrijwilligers zijn essentieel voor het voortbestaan van Omroep Houten. “Zonder vrijwilligers heb je geen omroep” waren de duidelijke woorden van Brigitte. Wanneer er geen vrijwilligers zouden zijn bij Omroep Houten zouden er ook geen radioprogramma’s gemaakt kunnen worden, geen video’s voor op de website, de website zou überhaupt niet meer onderhouden worden omdat de artikelen die hierop staan niet meer geschreven zouden worden. Vergeet daarbij natuurlijk ook niet de vrijwilligers die zich storten op de technische kant van de omroep en de vrijwilligers die zich bezighouden met IT. De mensen maken het! Maar dat is natuurlijk ook zo bij een normale organisatie die niet met vrijwilligers werkt.

De praktijk leert dat het heel erg moeilijk is om goede vrijwilligers te vinden waarbij Brigitte op het woord “goede” de nadruk legt. “Het vinden van vrijwilligers is al moeilijk laat staan wanneer je de juiste man of vrouw op de juiste plek wil laten werken” aldus Brigitte die inmiddels zelf al heel wat jaren aan de omroep verbonden is en daarmee uit ervaring spreekt. De geschiedenis laat zien dat het vaak genoeg gebeurt dat er mensen zijn die zich vol enthousiasme aanmelden bij de omroep maar zich vervolgens na één of twee uitzendingen alweer terugtrekken. Soms willen mensen meer vrijheid bij het maken en soms past het structureel meewerken bij de omroep toch niet in het wekelijks schema van de persoon.

“Vrijwillig betekend natuurlijk niet vrijblijvend” aldus Brigitte die laat weten dat de omroep geleerd heeft van de fouten die in het verleden gemaakt zijn en daarom onder andere tegenwoordig met een vrijwilligers overeenkomst is gaan werken. In deze overeenkomst staan basisregels waar iedere vrijwilliger zich aan moet houden. Een mooi voorbeeld hiervan is dat erin staat dat iedere vrijwilliger een maand opzegtermijn heeft zodat de omroep een vervanger kan zoeken wanneer iemand besluit toch te stoppen.

Het is belangrijk dat je als vrijwilliger je werk serieus neemt. Los natuurlijk van het gegeven dat je heel veel plezier moet beleven aan het vrijwilligerswerk bij de omroep! Want laten we niet vergeten dat vrijwilliger zijn bij Omroep Houten vooral gewoon heel erg leuk is!

“Je kunt bij Omroep Houten echt je ei kwijt” geeft Brigitte aan het eind van het interview aan. Ondanks dat er natuurlijk wat regels zijn binnen de organisatie is er gewoon ook heel veel mogelijk op het gebied van creativiteit. De Dj’s Jasper & Steffie konden dat alleen maar beamen omdat ze zelf ook ervaren dat vrijwilliger zijn bij de omroep een geweldige manier is om creatief bezig te zijn.

Omroep Houten zoekt nog vrijwilligers en mocht je altijd al als vrijwilliger in de media hebben willen werken dan moet je zeker even een mail sturen naar: brigitte@omroephouten.nl of vul het contactformulier in op deze website.
Het volledige interview dat de Dj’s afgelopen zaterdag hadden met Bigitte is via deze link terug te luisteren:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love