Nieuwe Houtense kunstgalerij Olivia O’Keeffe geopend

6 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Nieuwe Houtense kunstgalerij Olivia...

Iedere week  besteden de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper aandacht aan een regionaal nieuwsbericht en afgelopen zaterdag belde ze met kunstenares Olivia O’Keeffe die sinds afgelopen maand een kunstgalerij geopend heeft in het oude Didi-pand op het rond.

Wat afgelopen augustus tijdens de zomervakantie begon als een gek idee tijdens een slapeloze nacht is inmiddels werkelijkheid geworden voor de van oorsprong Ierse Olivia O’Keeffe: een eigen kunstgalerij annex kunstcentrum.

Inmiddels schildert Olivia zelf ongeveer 25 jaar en de van oorsprong Ierse vond al een langere tijd dat het in Houten ontbrak aan een plek waar niet alleen haar kunst een thuis kon krijgen maar tegelijk ook kon dienen als een plek om het Houtense publiek te inspireren. Wat resulteerde is een galerij waarvan niet alleen de naam mooi is maar ook de kunst die er tentoongesteld wordt van hoge kwaliteit is.

Tijdens de corona lockdown heeft Olivia een Houtense serie gemaakt van mooie Houtense uitzichten die in de galerij zijn komen te hangen. Naast haar eigen werk hangt er in de galerij, die gevestigd zit op het rond in de raad 17,  meer werk van andere lokale kunstenaars. Inmiddels vertegenwoordigd Olivia vijf lokale kunstenaars, waaronder Corrie Mentink die prachtige beelden maakt in onder andere marmer.

Helaas is de galerij op dit moment door de corona maatregelen alleen op afspraak geopend op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van half 1 tot half 5. Belangstellenden kunnen een afspraak maken door te bellen op 06-11642740 of door een mail te sturen naar okeeffeart@outlook.com

Luister hier het interview terug dat de Dj’s Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen hadden afgelopen zaterdag met Olivia:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love