Lennart Michiels road to china – Etappe 1

6 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Lennart Michiels road to...

Omroep Houten volgt Houtenaar Lennart Michels de aankomende tijd tijdens zijn fietstocht van Houten tot aan China waarbij hij aandacht vraagt voor zijn ziekte Diabetes type 1.

Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem het eigen lichaam aanvalt. Normaal ruimt het afweersysteem alleen ziektes op, maar bij sommige mensen vernielt het afweersysteem de cellen die insuline aanmaken, in de alvleesklier. In dat geval heb je diabetes type 1. Zonder insuline kun je niet leven, want dat regelt je bloedsuiker. Daarom moeten mensen met diabetes type 1 zelf meerdere malen per dag insuline injecteren om hun bloedsuikerniveau’s onder controle te houden.

Vrijdag 2 april was het eindelijk zo ver, de fietstocht waar Lennart al jaren van droomde ging écht van start. Afgelopen jaar moest hij deze tocht nog uitstellen wegens de intelligente lockdown, dit jaar gaat hij het dan echt proberen om van Amsterdam, via Houten, helemaal naar China te fietsen.
Lennart doet dit alles om te laten zien dat je met diabetes type 1 alle uitdagingen in het leven aan kunt gaan.

Lees hier het verslag van de eerste etappe van Lennart zijn road to china.

Gesteund door mijn vriendin, huisgenoten (ook uit Houten) en een aantal vrienden legden we samen de eerste etappe af, van Amsterdam naar Houten, zodat ik daar nog een lekker bordje eten kon opeten bij mijn ouders, en hen de volgende ochtend ook kon uitzwaaien, maar vanaf Houten begon het avontuur  natuurlijk pas echt. (foto’s bijgevoegd)

Na uitgezwaaid te zijn door mijn ouders, buren en vrienden vervolgde ik, samen met mijn vriendin Margot, onze fietstocht richting Duitsland. We hadden een negatieve corona-test op zak, maar langs de grens was het erg stil. We besloten de eerste nacht net over de grens te wildkamperen, ergens in een weiland waar niemand ons zag. (bijgevoegd wat foto’s)

Nadat we onze spullen netjes hadden ingepakt, besloten we onze fiets waar van het slot te halen. Een groot deel van Duitsland voert ons langs de Rijn, en tegen de stroom in, kruipen we langzaamaan richting het Zuid-Oosten, met als eerste stop Düsseldorf. Prachtige natuurgebieden langs de Rijn gleden aan ons voorbij, maar ook menig industriestad hebben we doorkruisd. Na ongeveer 100 kilometer te hebben afgelegd, draaiden we de brug op om nog een laatste keer de Rijn te oversteken en konden we inchecken in ons hotel, midden in het centrum. Aangezien het paasweekend is, lijkt de stad rustig en uitgestorven. Gelukkig zijn  er hier en daar wat eettentjes open en kunnen we wat afhalen en op de kamer opeten.

Vandaag, op de dag van schrijven, is het dinsdag 5 april. Mijn vriendin is vanmiddag naar huis gegaan, want zij moet morgen weer aan het werk. Ik ben een andere fietser tegengekomen, die ook eenzelfde plan heeft om naar China te fietsen (kleine wereld is het dan toch). We hebben nummers uitgewisseld en gaan elkaar ongetwijfeld nog tegen komen onderweg. Maar voor mij wacht morgen mijn eerste solo-rit richting Bonn, met een dag vol sneeuw en regen. Daar heb ik gelukkig een adres gevonden waar ik kan overnachten.

To be continued…


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love