Nieuw fietspad verbindt Houten en Nieuwegein

18 maart 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Nieuw fietspad verbindt Houten...

Het nieuwe fietspad tussen Streektransferium De Linielanding in Nieuwegein en de Knoesterweg in Schalkwijk is een feit. Met de aanleg van het fietspad is er een doorgaande fietsroute ontstaan tussen het Amsterdam Rijnkanaal/ Kanaaldijk en de Waalseweg.

De Linielanding is met deze nieuwe verbinding een nóg aantrekkelijkere uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten in de regio en het Eiland van Schalkwijk. Wethouders Herman Geerdes (Houten) en Johan Gadella (Nieuwegein) en manager José Mandersloot (Hajé de Linielanding) hebben, uiteraard per fiets, het nieuwe fietspad geopend.
Met de aanleg van het fietspad bij de Linielanding is een ontbrekende schakel gerealiseerd in het fiets- en wandelroutenetwerk in de regio. Door  dit nieuwe fietspad en de in 2015 gebouwde Nieuwe Heemsteedsebrug zijn Houten en Nieuwegein nu nóg beter verbonden.
Het fietspad is aangelegd met geld uit het programma ‘Nieuwe Hollandse Waterlinie Linieland’. Het is één van de activiteiten om een breed publiek te laten genieten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met bewoners, ondernemers en grondeigenaren worden stapsgewijs activiteiten en arrangementen ontwikkeld.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love