Struinen in de tuinen 2021

19 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Struinen in de tuinen...

Struinen in de tuinen met Marco & Anneloes.

Afgelopen 5 September. Een prachtige zonovergoten dag. Echt om eropuit te trekken lekker fietsen wandelen varen met de wind in je haar. Op je tocht langs een van de mooie plekken in de gemeente Houten hoor een verrassend geluid. Naast de vrolijke tjilpen het ruisen van de bladeren van de bomen nog in volle bloei dwarrelen er de klanken naar je toe. Al op ruime afstand komt er vleug klanken naar je toe die niet aan de plaatselijke fauna toebehoren maar vermengd met kwetterende kinderstemmen en onderhoudend gebabbel van volwassenen is er geen twijfel meer mogelijk. Dit is muziek door mensen….

Muziek in de regio.

“Nou dat hadden we wel muziek in de regio. Niet alleen in Houten maar ook in plaatsen in de omgeving. Ook in Schalkwijk en Tull in t Waal waren op diverse plaatsen bij mensen thuis optredens. Ook ik heb met mijn band op een prachtige plek aan de lange Uiterwaal mogen staan.

“Echt waar?”

”Jazeker, en wat een prachtige dag was het. Zonovergoten warm briesje echt een soort festival sfeertje”

“Nou ja, dan moet je ook echt wel mazzel hebben het kan ook eh met bakken naar beneden komen”

”Das ook waar”

“Dat is dan leuk, op de website van het festival staat bij veel gevraagde vragen, gaat het festival naar binnen als het regent? “En dan staat erbij. Nee, neem een leuke gekleurde poncho mee en ga lekker dansen. Oftewel we zijn niet van suiker..”

“Zonder persen geen sap en wat we nog meer aan uitdrukkingen kunnen bedenken”

“Precies”

Nou er was niets aan de hand iig deze keer. Naast muziek was er trouwens ook theater performance arts en standup-comedian te zien”

“Ja dat klopt, onze collega op Zondag Hans Gommers stond als standup-comedian ook op het festival”

“Idd naast radio-host is Hans ook actief in de kleinkunst als standup-comedian en dat geld ook wel een beetje voor ons, jij als zangeres en danseres en ik als gitarist”

“ja inderdaad”

Ik stond dus zogezegd met mijn band op de Lange uiterewaalstraat in Tull en t Waal en we hebben daar drie maal een mini concertje mogen geven”

“Ja precies, en wat voor muziek spelen jullie dan zoal?”

“Nou je moet dan denken aan Jazz in combinatie met hiphop beats een beetje chill muziek”

“Als  lounge-muziek bedoel je”

“Ja dat is het wel. Wat we doen hebben we samengevat in korte promo tekst die gaat als volgt..”

“Cool, met stijl en vol sfeer! Coolconnect tovert een tuin om in een beachclub met jazz. Ze spelen
bekende nummers en eigentijdse versies van covers met live instrumenten en digitale muziek. Een tribute aan de Amerikaanse hiphopproducer, MC en jazz innovator J Dilla”

“De tekst geeft kort weer hoe wij fragmenten van bestaande songs live naspelen en van hiphop beats voorzien. In de stijl van J.Dilla wil zeggen dat we dezelfde aanpak aanhouden. Dus een song als Inside of me van Millie Ripperton analyseren we. De akkoorden spelen we live ipv het instrumentele gedeelte te sampelen. Die voorzien we van zelf geprogrammeerde beats. Over het geheel improviseren we met jazz licks en riffs”

“Oh, dat doet me denken aan een Beach club met een DJ en saxofonist”

“Daar komen we zeker bij in de buurt. Iig wat sfeer betreft maar onze aanpak ligt op het muzikale vlak meer bij live muziek maken en op elkaar inspelen. We gebruiken gewoon de spullen van een DJ als een digitaal instrument en niet als een cd player waar je op start drukt”

“Dus jullie pakken Jazz liedjes aan en verbouwen die”

“Dat gebeurt zeker ook. Bij liedjes als Ahmad Impressed me gebruikt de producer J.Dilla een frase waar Ahmad een piano akkoorden reeks speelt die in loop afgespeeld wordt. Vervolgens wordt de baspartij gemaakt door hetzelfde fragment helemaal te filteren zodat er alleen de lage tonen van overblijven. Met hand speelde Dilah dan er een hiphop beat bij op zijn beroemde MPC300 van Yamaha die dan ook weer meedraaide in de loop”

“Dus jullie zijn eigelijk een soort live J.Dillah coverband”

“Haha ja dat zou je wel zeggen maar we spelen ook muziek van producers als Flying Lotus die wat verder afstaan van de hiphop traditie of songs van Alex Isley met een grotere nadruk op Soul”

“Veel instrumentale muziek dus”

Ja op zich wel maar we werken ook met een vocaliste die naast een diepe Soul stem ook het populaire ‘spoken-word’ toepast. Met name de Dilla tracks zijn als instrumentale tracks gemaakt”

“Nou dat klinkt helemaal te gek Marco, de volgende keer ben ik er zeker bij”

“Je bent van harte welkom op ons volgende optreden Anneloes. Misschien zing je dan een liedje mee?”

“Ja leuk, ga ik zeker doen. De band van Marco heet Coolconnect.be en u kun ze boeken via Gigstarter.nl voor een toffe lounge party in uw eigen tuin zijn de heren en dame van Coolconnect.be altijd in de mood”

https://www.gigstarter.nl/artiesten/guitarbeats

CoolConnect.be | Facebook

https://youtu.be/gbU-ikNKf7

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love