Lichtkunstfestival VONK verlicht in de herfstvakantie Fort bij ‘t Hemeltje

29 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. Lichtkunstfestival VONK verlicht in...

Aan de Slinger organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer en de HKU van 15 tot en met 23 oktober 2021 de eerste editie van VONK Festival: een cultureel festival waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan. Het evenement vindt plaats op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ’t Hemeltje en is voor alle leeftijden.

In de herfstvakantie van 2021 verlicht VONK Fort bij ‘t Hemeltje, het meest moderne fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat werd gebouwd tussen 1877-1881. Rondom, over en door het 19e-eeuwse fort loopt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer. VONK prikkelt alle zintuigen en verbindt, verrast en verwondert. Bezoekers ervaren een nieuw mini-universum van tegenstellingen – tussen licht en donker, dag en nacht en tussen de natuur en de digitale wereld.

Door de uitgebreide en diverse programmering is het festival aansprekend voor een breed publiek: van jong tot oud en van culturele beginner tot doorgewinterde kunstkenner. Veel lokale en regionale kunstenaars maken onderdeel uit van het programma. Zo krijgt talent uit de Kromme Rijnstreek een podium, net als lichtkunstwerken van HKU studenten. Daarnaast maken nationale kunstenaars deel uit van het programma. Via een open call geeft de HKU creatieve makers de mogelijkheid om ook deel uit te maken van de programmering.* Tot slot zal op het fort een secret room zijn, een installatie die bezoekers zelf moeten zoeken en een unieke ervaring biedt.

Met Fort bij ’t Hemeltje strijkt VONK in 2021 – het jaar van de Hollandse Waterlinie – neer op een bijzondere locatie. De interactieve lichtkunstroute leidt langs de mooiste plekken van het fort. In de donkere gangenstelsels en op de verlichte paden komen zo natuur, architectuur, kunst en technologie samen.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.vonkfestival.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat zij per mail op de hoogte worden gehouden van de ticketverkoop, het programma en verder VONK nieuws.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love