Lichtkunstfestival van start

14 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Lichtkunstfestival van start

Wethouder Ria Frowijn, met in haar portefeuille onder andere kunst en cultuur, heeft vrijdagavond in het bijzijn van zo’n honderd genodigden de aftrap gegeven van lichtkunstfestival VONK. De tweede editie van het meerdaagse evenement heeft het thema ‘Wij, de aarde’ meegekregen. Van de vier oerprincipes, aarde, water, lucht en vuur die in de kunstwerken zijn verwerkt eiste bij de start van de tweede editie van het meerdaagse festival het element water de grootste rol voor zich op. Met enorme hoeveelheden kwam het water uit de lucht.

Ondanks dat was er geen enkele sprake van dat het begin van VONK daarmee in het water viel. De aanwezigen trokken na een druk op de rode knop van de wethouder vol verwachting het terrein van fort De Batterijen op. 

wethouder Ria Frowijn

Naast de lichtkunstroute is er ook een speciale luisterroute, samengesteld door de Utrechtse artiesten Ben Forte en In de Naam Van. Ze hebben de natuurlijke elementen verwerkt in een boeiende audioroute.

projectleider Bea Nederhoff

 
Twee jaar eerder viel de eer te beurt aan wethouder Jan Overweg om het spektakel officieel van start te laten gaan. VONK had toen haar kunstinstallaties opgesteld bij fort ‘t Hemeltje. Dat nu is uitgeweken naar De Batterijen is gelegen in het feit dat rondom t Hemeltje de natuur teveel zou worden verstoord. Met ruim 7000 bezoekers was de eerste editie een ongekend succes. 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love