De distels zijn uit Het Struweel verwijderd

15 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. De distels zijn uit...

Afgelopen zaterdag 14 oktober hebben een tiental vrijwilligers van de Milieuwerkgroep Houten het nuttige met het aangename verenigd. Met een heerlijk zonnetje en de wind in de haren hebben zij Het Struweel ontdaan van ruim 4 kuub aan distels.

Het Struweel is een voormalig weiland in de hoek van de Rondweg bij Houten Zuid en de Schalkwijkse weg, bij het kunstwerk waarin staat dat de tijd vervliegt terwijl er geschiedenis geschreven wordt. Dit heeft de milieuwerkgroep ruim anderhalf jaar geleden in beheer gekregen van de gemeente Houten om er natuur van te maken en daarmee de biodiversiteit een boost te geven.

En langzamerhand zijn de resultaten daarvan, ook voor het ongeoefende oog, zichtbaar. Er is vorig jaar een haag gepland met een brede verzameling aan struiken en bomen. De soorten daarvan die nu bessen dragen, vormen een attractie voor verschillende vogels.

En afgelopen zomer zoemde het van het leven rondom de wilde bloemen en kruiden. Waarbij voor bijen en vlinders natuurlijk ook de distels een belangrijke rol speelden. Helaas zijn de agrariërs, die de velden naast het struweel pachten, minder blij met al die prikplanten in het hooi. En goede buren zijn ook wat waard.

Vandaar dat de vrijwilligers, naast planten, zaaien, maaien en de biodiversiteit monitoren, ook af en toe samen even flink moeten wieden.

Er zijn vorig jaar ook pompoenen ingezaaid. Met een leuk resultaat.

Wil je meer weten en/of de volgende keer meedoen? Kijk op Milieuwerkgroep Houten voor meer informatie.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love