Labyrint in Bollen, een Community Art Project

9 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Labyrint in Bollen, een...

Even een update over de bijna 6500 bollen in het labyrint die in november 2020 in de arme grond zijn gegaan. Leuk want je weet niet of in de arme grond wat gebeurt en of het opkomt! Dus afwachten, wachten.

Even een korte terugblik waarom.

In Coronatijd en door het maken van het Labyrint van Bollen heeft iedereen wat om naar uit te kijken. Zelfs ook als je alleen binnen zit, niemand thuis ontvangt en geen knuffels krijgt, weet dan met dit symbool dat er mensen zijn die wel aan je denken. Dat is de kracht van ongeziene verbinding.
Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat je dicht bij jezelf kan laten komen. Het is een duidelijk pad dat je in een spiraalvorm naar binnen, naar de kern, af kunt lopen. De kern vormt het midden.
Mijn wens voor ieder is inspiratie, vrolijkheid en de symboliek van de bollen.

En dan eindelijk in februari is het zover.

Heel voorzichtig komt er wat boven de grond.  De kracht van wat je niet ziet en er al zo lang zit, komt naar boven. Eind februari is daar het eerste groen. Symboliek blauw: staat voor communicatie. Symboliek  Blauwe Druiven: staat voor zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid, geniet momenten. Ook in maart.

(tekst gaat door onder de foto’s)

In april kwam het bord hoe je het labyrint kan lopen. En mensen lopen het Labyrint. Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat je dicht bij jezelf kan laten komen. Het is een duidelijk pad dat je in een spiraalvorm naar binnen, naar de kern, af kunt lopen. De kern vormt het midden. Als je daar bent zeg dan voor je zelf hardop: “Ik Ben …(je naam)” en voel gewoon wat er gebeurt … Daarna loop je rustig terug weer naar de buitenwereld. Het pad loop je achter elkaar. Ieder loopt op zijn eigen tempo, dus soms moet je dan wachten. En houd uiteraard afstand van de ander. Enthousiaste reacties kreeg ik van de foto’s. De meeste reacties die ik kreeg zijn blijde glimlachen en daar was het voor bedoeld.

En nu naar de tulpen.

De hele maand mei groeiden Witte Tulpen. Symboliek wit: puur, zuiver, respect, vergeving. Symboliek Tulpen symboliek is liefde. Liefde, de grootste kracht van het universum. De meeste reacties die ik krijg is vrolijkheid. Er is zelfs een drone reportage van gemaakt door Vincent Beenhakker van Nachtuil Producties. Ondanks de arme grond, geweldige bollen. Het gras groeit dus als je gaat kijken denk je ik kan hier doorheen lopen. Ja, dat kan, kijk naar het filmpje en er is een pad gemaaid.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Grond, goede grond.

Dan kunnen we aan het eind van dit jaar op de lijnen nog meer bollen planten en anders volgend jaar.
Als je niet weet waar je uitgebloeide bollen kwijt kan, dat kan dus hier. Juni, deze maand gaat de groei heel hard. De natuurkracht, een explosie van de paarse/magenta Uienbollen (Allium). Symboliek Paars: voor herinnering, bewustzijn, mystiek. Symboliek Magenta: voor creativiteit. Allium bol symboliek: ziekte buiten de deur, zoek je eigen kracht. Maar ook het gras ging groeien en de andere zomer bloeiers. René van den Brant, die heel regelmatig foto’s maakt, heeft gelukkig ook gemaaid, zodat we er doorheen kunnen lopen.
Juni, de zon, 1 week later, de verrassing, donker Blauwe Irissen. Symboliek Donkerblauw: intuïtie, helderheid, vrede. Wat ben ik blij en ontroerd dat de irissen opkomen. Symboliek van de Iris bol: wijsheid, optimisme en hoop. Iris: Godin van de regenboog, ik heb een boodschap voor jou.

JoCa

Stuur een mail aan info@joca.nl voor meer informatie over het labyrint van Bollen en kijk op  www.droomcirkel-houten.nl

Video: Drone beelden van het Labyrint in Mei 2021 met een zee van Witte Tulpen


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love