Laat Talent inspireert al 40 jaar senioren in schilderen en tekenen

23 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Laat Talent inspireert al...

Schilder- en tekenclub Laat Talent bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt gevierd met een expositie in het gemeentehuis. Op 21 april werd deze geopend door Ria Frowijn, wethouder van cultuur. De wethouder stipte aan wat er zoal in de loop van veertig jaar in iemands leven kan gebeuren. Zij zag de levenservaring van deze creatieve senioren terug in de zeer gevarieerde schilderwerken. Zij bekeek ‘Laat Talent’ op een bijzondere wijze: laat talent ontwikkelen, laat talent groeien en laat talent vrij.

Voorzitter Winni Agterberg vertelt: “wij delen inspiratie en ideeën in een gezellig samenzijn. Wij hebben een eigen stijl die soms verrassend verschillend is. Het maakt ieder van ons uniek. Het is leuk om samen te schilderen en te tekenen, we leren van elkaar en hebben regelmatig begeleiding van een kunstenaar”.

Laat Talent heeft nu een vaste werkplek bij ‘van Houten&co’. Deze ligt mooi centraal in Houten en is goed bereikbaar voor wie slecht ter been is. Er zijn momenteel 16 leden van 60 tot 92 jaar.

Samen met de gemeente Houten organiseert KODH, Kunst om de Hoek, de wisselende exposities in de hal van het gemeentehuis.

U kunt het werk van Laat Talent bewonderen van 21 april tot 30 juni in het gemeentehuis. Voor meer informatie over de club kunt u terecht op de website van ‘vanHouten&co’.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love