De TegelTaxi haalt ruim 52 m2 tegels op

21 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. De TegelTaxi haalt ruim...

Afgelopen woensdag 19 april reed de tegeltaxi voor de eerste keer in Houten. Dit had een mooi resultaat: ruim 52 m2 aan tegels werd opgehaald. De bewoners die deze tegels gewipt hadden, hebben daar groen voor terug geplaatst of gaan dat nog doen. Een aantal bewoners vertelde enthousiast over het verwijderen van de tegels. Met veel plezier lieten ze de mooie resultaten zien.
Hiermee wordt Houten steeds iets groener én klimaatbestendiger.

Volgende data tegeltaxi
Wilt u ook uw gewipte tegels op laten halen door de tegeltaxi? Dat kan! Hij rijdt weer op 31 mei, 6 september en 11 oktober. Kijk voor aanmelden en de spelregels op https://www.duurzaamhouten.nl/natuur-en-groen/nk-tegelwippen

NK Tegelwippen
De tegeltaxi rijdt speciaal voor het NK Tegelwippen . Deze vindt plaats van 21 maart tot 31 oktober. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in voor-, achter-, of geveltuin. De gemeente die de meeste tegels wipt is de winnaar.

Aanpassen op extreme weersomstandigheden
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met hitte en wateroverlast. Door al het steen om ons heen geeft dat problemen. Steen laat geen water door. Overal waar steen ligt moet het water door het riool weglopen. Bij harde regen kan het riool dat niet altijd meer aan. Kelders kunnen vollopen of het water kan uit de WC borrelen. Minder steen en meer groen zorgt voor minder hitte en een betere afvoer van regenwater.

Daarnaast laat onderzoek ook zien dat groen gelukkiger maakt.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love