Laat je goed informeren over verschillende plaagdieren op wereld plaagdierendag

6 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Laat je goed informeren...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag programma Enthousiasper met een Houtense ondernemer om een speciale dag te vieren. Zondag was het wereld plaagdierendag en dus belde Jasper en Steffie met John Zuurhout van Accuraat Plaagdieren bestrijding.

Er is volgens John een duidelijk verschil tussen ongedierte en plaagdieren. Plaagdieren zijn dieren die op dat moment aanwezig zijn maar niet gewenst zijn en ongedierte klinkt direct zo negatief. Dat is niet nodig.

In Houten en omgeving zijn er niet specifiek bepaalde plaagdieren actief. Hier en daar zijn er wat eiken processierupsen langs bepaalde fietspaden maar dat is ook niet per se uniek voor Houten. De marterachtige beginnen in het oosten van Nederland wel op te komen maar die zijn gelukkig nog niet gesignaleerd in Houten. Plaagdieren waar hij op dit moment veel mee van doen heeft zijn: ratten, muizen en nu in de zomer veel insecten als bijen, wespen, hommels en dat soort insecten.

Wanneer je overlast hebt van plaagdieren is het belangrijk om je te informeren wanneer je een bedrijf belt om je te verhelpen van de overlast. Er wil namelijk vaak een groot verschil zijn in prijs! Sommige bedrijven zeggen bijvoorbeeld dat ze acuut komen waarna de klant 300/400 euro moet afrekenen en dat zijn prijzen die niet passen bij de bedrijfsvoering volgens John.

Hier is het Houtense Accuraat Plaagdieren bestrijding anders in. Het bedrijf van John doet eerst onderzoek bij de klant in huis om de oorzaak van het plaagdieren probleem vast te stellen. Zuurhout wil benadrukken dat je jezelf als klant goed moet informeren over welk plaagdier je in huis hebt en misschien nog wel belangrijker: Hoe het in huis komt.

Heb je last van ratten dan kan het zijn dat het komt door het voeren van vogels waarbij het voer zo opgehangen is dat ze erbij kunnen of bij riool vliegjes die in de kruipruimte voor komen kan het zijn dat er een rioolbreuk is.
Hierdoor is het grootste gedeelte van het werk van John onderzoek doen en komt het bestrijden van de plaagdieren op de 2e plek. Want als je de oorzaken weg neemt is bijna 80% van de overlast al weg.

Ga in ieder geval niet zelf aan de slag maar bel altijd even voor advies. Want wanneer mensen onbekwaam zelf aan gaan rommelen gaan krijg je grote problemen. Mocht je dus last hebben van plaagdieren dan kan je via www.accuraatplaagdieren.nl of Kennis en Adviescentrum Nederland via www.kad.nl advies aanvragen om van deze plaagdieren af te komen.

Luister hier het hele interview terug dat Jasper en Steffie afgelopen zaterdag hadden met Jonn Zuurhout van Accuraat Plaagdierenbestrijding:


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love