Even eruit!

6 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Even eruit!

En dan is het ineens mooier weer op zondag, dan je had verwacht. Dus is het zonde om de hele dag bij huis te zijn. Onze eerste reactie is dat we eruit willen. Effe lekker weg zonder echt op reis te gaan.

Weet dan dat in een cirkel van zo’n 20 kilometer de meest leuke locaties met kleinschalige attracties zijn te bezoeken. En nog betaalbaar ook. De komende tijd zullen we er af en toe een paar beschrijven. Vandaag is dat het Rosarium in Doorn een parkje, dat er al meer dan 30 jaar ligt. We starten maar met het adres, dat is de Molenweg 4 in Doorn. Doorn, hoor ik U zeggen, daar ligt toch ook het huis van de naar Nederland gevluchte Keizer Willem 2 uit Duitsland? Recht tegen over het Rosarium in het park staat de tombe waar hij is begraven. Vaak staat het hek ernaartoe open. Buiten de tombe liggen ook zijn hondjes begraven.

Daar op de zijkant van het kasteelpark ligt het Rosarium. Rustig en nooit te druk, met mogelijkheden je een paar uurtjes te vermaken.

Hoewel het “Rosarium” heet, zijn de Rododendrons het meest in het oog springend. Als je over het pad naar binnen gaat, kom je op een oergezellig terras. Voor klein en groot is daarnaast iets leuks te beleven op het bosrijke park.

Er is een prachtig aangelegde 18 holes midgetgolfbaan. Verder zijn er trampolines, een trapskelterbaan, een voetbal/sportveldje, kleine speeltuin, jeu de boulesbaan en andere spelvoorzieningen voor jong en oud.

Het bijzondere van de midgetgolfbaan is, dat er op een aantal plaatsen een dubbele hole is, zodat je elkaar kunt passeren en niet eindeloos achter een familie met 10 kinderen hoeft te blijven hangen.

Alles tegen een heel redelijke prijs. Voor kinderen kun je voor 7,50 euro een polsbandje krijgen en mag je onbeperkt 3 uur lang alles doen. Het is veilig en afgeschermd en Pa en Ma kunnen een terrasje doen. Voor 10 euro heb je een polsbandje voor een dag (jong en oud).

Bij mooi weer kun je eventueel afsluiten met een lekkere dagschotel. Ook borrelgarnituur is ruim verkrijgbaar.

Het mooie van de locatie is, dat het ook op fiets via een prachtige route binnen een uur bereikbaar is. Vergeet niet op de terugweg langs de Langbroekerwetering te gaan en te genieten van al de mooie kastelen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love