Koor haalt 14.000 euro op voor Oekraïne

10 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Koor haalt 14.000 euro...

Het Lysenko Koor heeft 14.000 euro opgehaald met een benefietconcert voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Met de opbrengst wordt een aggregaat aangeschaft, om de stroomvoorziening in het ziekenhuis van de Oekraïense stad Dolyna op gang te houden.
Bram Bosshardt, voorzitter van het koor en organisator van het benefietconcert kijkt tevreden terug: “het is een druppel op de gloeiende plaat als je ziet wat een immense volksverhuizing er opgang is gekomen en hoeveel volkomen nodeloze verwoestingen er worden aangericht, maar het is wel ruim genoeg voor het specifieke doel waarvoor we zongen. Een bedrag om heel erg trots op te zijn. Hiermee laten we met elkaar het licht branden in Dolyna”.

Het Benefietconcert vond plaats in de Michaëlkerk in Schalkwijk, waar zo’n 500 toehoorders aanwezig waren. Behalve het Lysenko koor traden ook leden van muziekvereniging Caecilea op. Reinaud van Hengstum speelde op trompet het “Signaal Taptoe”, waarna er twee minuten stilte in acht genomen werd. Er waren toespraken van Pastoor Hogenelst, Burgemeester Isabella en een vertegenwoordiger namens de Oekraïense ambassade: Vitallii Kasap. Natuurlijk werd ook het Oekraïens volkslied ter gehore gebracht, dat door alle aanwezige Oekraïeners meegezongen werd, met hun hand op het hart.

Extra bijdragen zijn nog steeds welkom op bankrekening NL 06 RABO 0341 3137 50 ten name van Lysenko Koor onder vermelding “Licht voor Dolyna”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love