Basketbalfeest in Houten met de grote vriendelijke basketbalreus

11 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Basketbalfeest in Houten met...

Daar was hij dan! De grote vriendelijke basketbalreus Henk Pieterse. Locatie Sporthal de Slinger, meer dan 100 kinderen met 2 basketbal clinics. En wat een lol. Dribbelen, schieten, trucjes met de bal. En dat allemaal met lekkere muziek en natuurlijk het energieke verhaal van Henk.

Een verhaal dat gaat over spelplezier en respect voor elkaar. Want Henk brengt ook een serieuze kant. Vroeger werd hij erg gepest, omdat hij op de lagere school zo lang (1.90 m.) en mager was. Dat was zwaar voor hem, zo zwaar dat hij zich regelmatig in de schoolpauzes opsloot op de WC om daar zijn boterhammen op te eten zodat hij even verlost was van de nare opmerkingen van de andere kinderen. Toen hij op 12 jarige leeftijd ging basketballen is dat langzaam verandert. Hij groeide door naar 2.11 meter en ontwikkelde zich verder als speler, ging naar Amerika en speelde meer dan 100 keer in het Nederlands team.

De ervaringen uit zijn jeugd neemt hij elke keer weer mee in zijn clinics om kinderen te laten beseffen wat het betekent om te pesten en gepest te worden. Dat doet hij op zijn eigen bijzondere manier… Sportief, serieus, met heel veel humor en natuurlijk Basketbal.   Het was een bijzonder sportieve dag met een bijzonder mens. De kinderen hebben een fantastische dag gehad. Wat een feest. Kijk ook eens naar de foto’s op de site voor een indruk.  Denk je nu; “Daar had ik wel bij willen zijn”? Volgend jaar komt Henk weer op bezoek in Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love