Kom zaterdag 1 oktober lekker gezellig naar het Theater aan de Slinger

24 september 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Kom zaterdag 1 oktober...

Dankzij een mooie samenwerking met het Theater aan de Slinger spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper iedere week met een artiest die eerdaags op het podium staat van het mooiste theater in Houten. Deze week spraken Jasper & Steffie grappenmaker Fabian Franciscus die met zijn voorstelling “Lekker Gezellig” op 1 oktober in de grote zaal van het theater staat.

Bezoekers die een kaartje gekocht hebben voor zaterdag 1 oktober staat iets heel bijzonders te verwachten. Fabian maakt vooral cabaret over zijn avonturen bij de psycholoog en zelfacceptatie. Hij maakt vooral grappen over het mentale en dit komt omdat hij zelf autistisch is en een vorm van OCD heeft. Dit laatste komt in zijn huidige show wat minder naar voren maar speelt nog altijd een duidelijk onderdeel in zijn repertoire. Ondanks dat deze voorstelling vooral gaat over depressie blijft het een show om bij te lachen. “Ik denk dat dit de beste manier is om juist over dit soort onderwerpen te spreken” aldus Franciscus.

Fabian is bekend van de uitspraak:”Het leven is zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ben je dood”. Deze uitspraak komt vanuit de periode waarin Franciscus niet zo fijn in zijn vel zat en het niet zo goed met hem ging. Dit was gek genoeg juist weer de reden om positiever tegen het geheel aan te kijken” verteld Fabian. Waar hij door de depressie vaak te bang was om iets te doen, werd hij door deze zin juist uitgedaagd om wel te gaan leven. Het werd hierdoor een uitspraak met een dubbele lading want aan de ene kant gaat het om de angst waar hij mee leefde maar aan de andere kant wil Fabian juist positief naar de hele situatie kijken.

Luister voor meer informatie over de voorstelling en de onderdelen van de voorstelling die Fabian nog een beetje spannend vindt het hele interview terug via onderstaande link. Bezoek daarnaast de website van Fabian om een speelschema te vinden en kijk een van zijn eerste shows terug via Netflix.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love