Bezoek de laatste streekmarkt van het jaar op het Oude Dorp

24 september 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Bezoek de laatste streekmarkt...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma met een lokale ondernemer omdat ze ook dit seizoen weer een samenwerking aangegaan zijn met de Fietsen voor mijn Eten organisatie. Afgelopen zaterdag sprak Jasper met Miriam de Jong die dit jaar meerdere streekmarkten heeft mogen organiseren op het Oude Dorp.

Zondag 25 september staat de laatste streekmarkt van dit jaar op het programma, ergens jammer maar wanneer je naar buiten kijkt snap je ook wel waarom. Het is guur, koud en nat maar ondanks dat het de hele week gaat regenen heeft Miriam het op een akkoordje gegooid met de weergoden. Waar het deze week regent staat in duidelijk in iedere weersvoorspelling genoteerd dat alleen op zondag de zon door gaat komen. Dit is natuurlijk precies de juiste dag omdat van 12:00 tot 17:00 de echt Houtense streekmarkt georganiseerd wordt.

In totaal staan er 38 standhouders achter hun kraam paraat voor geïnteresseerde bezoekers van de streekmarkt om deze te voorzien in hun behoefte van lokale producten. Dat er voor iedereen wat is mag wel blijken want wanneer Miriam een opsomming maakt van de aanwezige ondernemers! Koken met Bob, kaas van Miltenburg, IJs van Merel; het kan niet op. Speciaal aan deze editie is dat er ook acht personen staan die iets met kunst doen waarbij gedacht moet worden aan: keramiek, schilderkunst en ook de Iers Houtense Olivia O’Keeffe heeft haar eigen standje op de markt.

Ondanks dat het voor het weer misschien wel logisch is dat dit de laatste markt van het kalenderjaar is, is het ergens wel zonde omdat de markt zo goed bezocht wordt. Een kerstmarkt zou Miriam erg interessant vinden om te organiseren maar omdat er stiekem toch wel erg veel bij komt kijken wil ze dat niet alleen doen. Mocht er iemand uit de omgeving interesse hebben om dit samen met de Jong op te starten dan kan hij/zij zich melden via: streekmarkt.houten@gmail.com

Voor de rest van de liefhebbers van onze eigen Houtense streekmarkt is er de Facebookpagina & de website van de Streekmarkt. Luister voor de volledige beleving het hele interview via onderstaande link terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love