Kick-off samenwerking Leergeld, Jeugdsportfonds en Sportpunt in Houten

24 maart 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Kick-off samenwerking Leergeld,...

Woensdag 22 maart 2017 vond een feestelijke kick-off plaats in Het Houtens van de samenwerking tussen Stichting Leergeld Houten, Jeugdsportfonds en Sportpunt Houten. De Rabobank Foundation juicht deze gezamenlijke start toe en ondersteunt Stichting Leergeld Houten met een bedrag van € 5.000.
Een aantal kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Landelijke cijfers vertellen dat het gaat om gemiddeld 1 op de 8 kinderen.  Stichting Leergeld Houten, Jeugdsportfonds en Sportpunt Houten slaan de handen ineen om deze kinderen te helpen én nog meer voor hen te kunnen betekenen. Zo bieden zij samen deze kinderen de kans om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en het zelfvertrouwen gestimuleerd wordt. De feestelijke kick-off op 22 maart is de start van deze nieuwe samenwerking. Wilfred Smit, directeur Particulieren van Rabobank Rijn en Heuvelrug, reikte namens de Rabobank Foundation, een cheque t.w.v. € 5.000 uit aan de Kinderburgemeester Donna van Dijk.
Het bestuur van Stichting Leergeld Houten zorgt dat alle kinderen mee kunnen doen, want nu meedoen is straks meetellen, vooral wat leren betreft.
Stichting Leergeld Houten is op 1 juli 2016 opgericht.
Al 81 gezinnen deden een beroep op Leergeld Houten waardoor 71 kinderen geholpen konden worden met bijvoorbeeld een fiets, zwemles, cultuurdeelname, het betalen van de ouderbijdrage, een 2e hands computer of het laatste deel van de kosten om mee te kunnen gaan op een excursie of buitenlandse reis. Via de samenwerking met Van Houten&co, de basisscholen, Het Houtens en de Heemlanden worden de ouders op de mogelijkheden van Leergeld gewezen. Jeugdsportfonds en Sportpunt Houten zijn al langer actief.

De Stichting Leergeld Houten wordt ondersteund door de Gemeente Houten, Van Houten&co, Lions Houten, Rotary Houten, Stichting Houten Ontmoet, Diaconieën van diverse Houtense kerken, De Voedselbank, Rabobank Foundation, diverse fondsen en de onderwijsbesturen van het basisonderwijs, de Heemlanden, het Wellantcollege en Het Houtens. Leergeld Nederland werkt samen met het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love