Kerstboodschap Pastoor Hogenelst

20 december 2015

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerstboodschap Pastoor Hogenelst

Pastoor Hogenelst van de RK parochie Paus Johannes XXIII spreekt een kerstboodschap uit voor de camera. Hij roept op om elkaar, ook in deze spannende tijden, te blijven respecteren en inspireren in liefde, vrede en gerechtigheid. Op 16 kerklocaties in aan weerszijden van de Kromme Rijn verzorgt hij samen met zijn pastorale team en vrijwilligers zo’n 50 kerstvieringen.

“De tijd is spannend. Er is veel leed in de wereld. Er is angst voor terreur, er zijn vluchtelingen die alles kwijt zijn. En toch vieren we kerst. Kerst is dan ook een uitdaging om er wat van de maken met elkaar. Hij refereert aan de paus die onlangs in Rome de eerste heilige deur opende van het jaar van barmhartigheid.  Je hart laten spreken voor de mensen om je heen. Er zijn voor anderen. Kerstmis niet in je eentje vieren, maar delen van de liefde die God voor alle mensen heeft bestemd. “

Hogenelst geeft aan dat kerstfeest ook een uitdaging is. Bij de geboorte van het kind houdt het niet op. Het gaat verder. Ook na kerstmis. Hij roept op om elkaar te blijven respecteren en inspireren in liefde, vrede en gerechtigheid. Hij wenst alle lezers, mede namens de leden van het pastorale team een heel zalig kerstmis en een goed vervolg.

De katholieke kerk in Houten verzorgt in haar kerk aan de Loerikseweg  op kerstavond 3 vieringen: om 18.30 uur een kinderkerstviering,  om 21.00 uur een kerstviering en om 23.00 uur de kerstnachtviering. Omdat het aantal zitplaatsen beperkt is en deze vieringen altijd druk bezocht worden moeten bezoekers in het bezit  zijn van een boekje als entreebewijs. Dat is verkrijgbaar op het parochiesecretariaat, op werkdagen tussen  9.00 –  11.30 uur en 13.30 – 15.30 uur, zolang de voorraad strekt. Voor de oecumenische kerstviering in de Opstandingskerk om 20.30 uur zijn geen entree-boekjes nodig.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love