Kijk terug: Rondom Houten | Jubileumfeest 15 jaar Aan de Slinger!

12 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Kijk terug: Rondom Houten...

Een feestelijke mijlpaal voor Houten: Aan de Slinger bestaat vijftien jaar! Dit wordt gevierd op zondag 12 november met een groot cultureel feest voor iedere Houtenaar. Er wordt dan ook flink uitgepakt voor jong en oud, zowel in als om het theater.

Vanaf 17:00 uur zal Omroep Houten live uitzenden vanuit het theater met de talkshow Rondom Houten.

Verschillende gasten zullen aanschuiven waaronder cabaretier Hans Gommer en Jolien Kistemaker. Bekijk de uitzending live en terug via deze website.

Een variëteit aan korte voorstellingen
Wethouder Ria Frowijn geeft (op muzikale wijze!) het startsein voor het Jubileumfeest. Na haar openingswoord beginnen de optredens in de zalen, de foyers en buiten in de ‘dome’ voor het theater. Alles waar Aan de Slinger doorgaans om bekend staat, komt aan bod. Rasartiesten zoals Släpstick, Kiki Schippers, Maartje & Kine en Patrick Nederkoorn ontbreken niet. In de Kleine Zaal draaien films, waaronder de muzikale hit Bohemian Rhapsody en de Franse ‘crimi’ Anatomy of a Fall. Leerlingen van vier Houtense dansscholen brengen een flinke portie energie op het podium. Er is een Comedy café, een Poëzie café, er zijn rondleidingen, workshops, lekker eten en muziekoptredens in de foyer. Ook zijn er videoregistraties te zien van eerdere projecten zoals De Vlinder. In de dome buiten zijn optredens van artiesten die eerder meededen aan Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

Kinderprogramma
Speciaal voor kinderen is er ‘s ochtends een jeugdprogramma. Met keuze uit korte films, dansworkshops en voorlezen. En buiten in de dome een jeugdtheatervoorstelling. Kortom: op het programma van het Jubileumfeest staan artiesten die al een lange historie hebben met het theater, Houtens talent, veel jonge makers en aanbod om zelf actief aan mee te doen.

Programma en tickets
Bekijk het complete programma van het Jubileumfeest op www.aandeslinger.nl. Via de website zijn direct tickets te bestellen. U-pashouders kunnen met hun U-pas tegoed betalen.

Het Jubileumfeest is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds, VSBfonds, K.F. Hein Fonds en gemeente Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love