Jubileum Aan de Slinger groots gevierd

14 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Jubileum Aan de Slinger...

Aan de Slinger, het theater in Houten, bestaat vijftien jaar. Op zondag 12 november is dit groots gevierd met het Jubileumfeest. Het was deze dag vijftien uur feest voor jong en oud. Het theater verwelkomde zo’n 1300 bezoekers en ruim 200 artiesten op de verschillende podia. Grote verrassing was het muzikale optreden van wethouder voor Cultuur in Houten Ria Frowijn en directeur/bestuurder van het theater Arjen Berendse tijdens de officiële opening in de ochtend.

“Al vaker spraken we erover, maar dit feestelijke moment daagde ons uit het echt te doen: samen op het podium live het Theaterlied ten gehore brengen”, vertelt Arjen Berendse. “Het Theaterlied werd speciaal voor de opening van ons theater vijftien jaar geleden geschreven en gecomponeerd door Heleen Verburg. De cirkel is dus prachtig rond”. Wethouder Ria Frowijn vierde het feest de hele dag mee en vatte het krachtig samen: “Supergaaf!”

 

Vanaf 09.00 uur ‘s ochtends liep het publiek bij het theater binnen voor het Jubileumfeest. Als je kwam aanlopen, was meteen te zien dat het een bijzondere dag ging worden. Met een sfeervolle iglo-tent buiten voor het theater (de Dome) en een enorme raamsticker op de glazen gevel, gemaakt met ontwerpen van leerlingen van College de Heemlanden. Bij de ingang een roze loper en een interactief lichtkunstwerk van Lotte Zuijdwijk. En binnen een foyer vol vrolijk publiek. De vijftien uren waren gevuld met een boordevol programma in de zalen, ‘de Dome’ en op vele andere plekken in het pand. Tot middernacht ging het feestje door!

 

De optredende artiesten en Houtense amateurverenigingen hebben allemaal hun eigen verhaal en band met Houten en Aan de Slinger. Ze treden bijvoorbeeld al vijftien jaar in Houten op, vanaf hun eerste avondvullende voorstelling. Of ze zijn zelf opgegroeid in Houten en stonden op het podium als tiener met hun dansschool. Kortom: een podium vol Houtens DNA. Alle artiesten hadden speciaal voor deze dag een optreden op maat gemaakt.

 

Omroep Houten was live  vanuit het theater met de talkshow Rondom Houten.

 

En Aan de Slinger ontving een prachtig cadeau en mooie woorden van Theatergroep Splinter. Het Houtense gezelschap bestaat net zo lang als het theater en viert dus óók een jubileum. Ook het publiek was gekomen omdat ze zich kind aan huis voelen, de mooie herinneringen en het plezier dat ze beleven tijdens een bezoek. Het maakte dat het een heel gezellige dag was. Vol bijzondere ontmoetingen, elkaar weer zien en kruisbestuiving tussen artiesten en publiek. “In vijftien jaar tijd is Houten gegroeid en is Aan de Slinger en het verdere culturele veld gegroeid”, vertelt Berendse. “We groeien met elkaar mee en dat is precies wat een stad als Houten nodig heeft. We kijken uit naar alle mooie ontwikkelingen die we met elkaar aangaan in de komende vijftien jaar.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love