Actieplan voor vitaal centrum

16 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Actieplan voor vitaal centrum

Een groep van Houtense organisaties heeft onder de naam ‘Vitale Coalitie centrum Houten’ een plan van aanpak opgesteld om het centrum rond Het Rond te verbeteren. De groep bestaat uit de gemeente, de bibliotheek, het theater, college De Heemlanden, woningcorporatie Woonin en verschillende  zorg- en welzijnsinstellingen.

De groep zegt goed te hebben geluisterd naar de inwoners, door gesprekken op straat, diepte-interviews en klankbordsessies.

Het centrum heeft te kampen met leegstand van winkels. Dat probleem speelt bij meer middelgrote gemeenten. De provincie geeft subsidie om dit aan te pakken. De Vitale Coalitie heeft een concreet actieplan opgesteld voor de komende jaren.

Het centrum moet een ruimte voor ontmoeting worden, de winkels moeten elkaar aanvullen en een duidelijk geheel vormen. In een nieuw multifunctioneel centrumgebouw komt straks alles samen: ontmoeting, informatie, advies, workshops en voorstellingen.

Al op korte termijn wil de groep een betere verlichting, meer kunst, natuurlijke speelruimte bij de terrassen en een betere verbinding tussen De Slinger en Het Rond, met meer groen en minder steen. Voor de bestaande winkels komt er een schuifplan om er een beter geheel van te maken en gekeken wordt hoe de leegstand op korte termijn tijdelijk kan worden opgevuld. Voor de middellange termijn is een gebiedsvisie nodig.

De lokale functies worden meer bij elkaar gebracht, zodat er een compacter centrum bestaat waar achttien uur per dag wat te beleven is. Wonen, boodschappen doen, uit eten en theaterbezoek. De ruimte voor terrassen en evenementen wordt verruimd.

Het hele jaar door activiteiten met een goede programmering van sport, cultuur en vermaak voor jong en oud moeten het centrum bekender en aantrekkelijker maken.

Het centrumplan en een samenvatting zijn hier te vinden:

https://houtenpraatmee.nl/nl-NL/folders/versterking-vitaliteit-centrum

Gelabeld als

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love