Jonge senioren aan denken gezet over woontoekomst

18 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Jonge senioren aan denken...


POWER Houten organiseerde met gemeente Houten en Woonin een mini symposium om jonge senioren in Houten te laten nadenken over hun woon toekomst.

Expert Daniëlle Harkes schudt aanwezigen wakker
“Meestal steken jonge senioren net als een struisvogel hun kop in het zand in plaats van dat ze nadenken over hun woontoekomst. Dat is niet handig. Want we blijven, ook als we ouder worden lang thuis wonen. Het is fijn als dat comfortabel voelt. Als je er op tijd over nadenkt kun je nog kiezen waar en hoe je wilt wonen als je oud wordt. Maar als je wat overkomt is die mogelijkheid er meestal niet.”

opening door Rosa Molenaar
Wethouder Rosa Molenaar opent het symposium. In haar toespraak geeft ze aan later het liefst oud te willen worden in een woning die ze deelt met haar zussen. “Dat lijkt me echt super gezellig. Je eigen kamer en toch ‘s ochtends samen ontbijten en samen koffie drinken om de dag te beginnen.”

initiatief door inwoners uit de doelgroep
POWER Houten, een initiatiefgroep van inwoners rond de pensioengerechtigde leeftijd, signaleerde dat veel inwoners die meedoen aan het programma om na te denken over de nieuwe levensfase na het pensioen, nauwelijks nadenken over het thema wonen. Om dit te stimuleren zocht zij aansluiting bij gemeente Houten en Woonin, die samen met een vrijwilligersgroep een programma uitvoeren om jonge senioren aan het denken te zetten over hun woontoekomst.

mini symposium
Samen organiseerden ze op 16 maart een mini symposium. Zo’n 200 jonge senioren laten zich inspireren door verschillende sprekers. Loes Bastiaanssen van Woonin geeft aan wat nodig is om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen en welke voorrangsregels er zijn voor 55-plussers. Derk Wieringa van gemeente Houten staat stil bij verbouwingen en vergunningen.

nieuwe website
Tijdens het symposium lanceert Annemarie van Rijsbergen van gemeente Houten een nieuwe website met tips en adviezen voor ouderen die nadenken over hun woontoekomst. https://www.houten.nl/houten-in-ontwikkeling/visies/comfortabel-wonen-63


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love