Jocko Rensen ontvangt Houtense Fairtrade Award

16 juni 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Jocko Rensen ontvangt Houtense...

Bij zijn afscheid als wethouder van Houten ontving Jocko Rensen op dinsdag 12 juni 2018 uit handen van Theo van Meijel de Fairtrade Award Houten. Hij krijgt deze award vanwege zijn bijzondere verdiensten als promotor van fairtrade in Houten. De Fairtrade Award is ingesteld door de werkgroep Fairtrade gemeente Houten in samenwerking met Wereldwinkel Houten.

De Fairtrade Award Houten wordt uitgereikt aan personen, die zich vanuit een of meer publieke functies op bijzondere wijze inzetten of hebben ingezet om fairtrade en de missie van de Wereldwinkel te ondersteunen. Jocko Rensen is de eerste aan wie deze award wordt uitgereikt. Hij heeft in zijn functie als wethouder het fairtrade gedachtengoed in Houten in woord en daad op bevlogen wijze ondersteund.

Zo was hij actief aanwezig bij verschillende activiteiten van de Wereldwinkel en maakte hij als vlogger onder andere een Youtube filmpje van Afrikaanse beeldhouwers, die bij de Wereldwinkel een demonstratie gaven. Zo ook van het drukbezochte symposium Fairtrade en Duurzaamheid dat begin 2017 in samenwerking met de werkgroep Fairtrade gemeente Houten werd georganiseerd. De Wereldwinkel vroeg hem enkele jaren geleden om de eerste ambassadeur van de Wereldwinkel te worden. Inmiddels heeft de Wereldwinkel zes Houtense ambassadeurs.

Jocko blijft zich ook in Montfoort, waar hij nu wethouder is,  hard maken voor fairtrade. Bij zijn aanstelling heeft hij bedongen ambassadeur van de Wereldwinkel in Houten te blijven.

Werkgroep Fairtrade gemeente Houten Eind vorig jaar dreigde de werkgroep Fairtrade gemeente Houten te worden opgeheven, omdat deze er niet in slaagde om voldoende leden te werven. Daarmee zou de gemeente de titel Fairtrade Gemeente, na bijna tien jaar, verliezen. Door persoonlijk ingrijpen van Jocko Rensen heeft Houten inmiddels weer een actieve werkgroep van negen leden die zich bij diverse activiteiten in de gemeente presenteert. Voor fair trade heeft Jocko heeft ‘een vuist gemaakt’. Dat verklaart ook de symboliek van de award.

 

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love