Integraal Kindcentrum Van Harte Houten

6 september 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Integraal Kindcentrum Van Harte...

Tegen de achtergrond van de Rooms Katholieke Kerk in Het Oude Dorp, op de plek waar tot 31 oktober vorig jaar de leerlingen van de Van Harte School nog les kregen, klinkt muziek vanaf bouwsteigers waar eerder het geroezemoes van kinderen te horen was.

De 2500 vierkante meter nieuwbouw die verrijst aan de Loerikseweg zal onderdak bieden aan de Van Harte School, een kinderdagverblijf, peuteropvang en een BSO. Het IKC, Integraal Kindcentrum, blijft Van Harte in de naam voeren. Naar verwachting zal in de loop van volgend jaar het gebouw de deuren openen. Tot de oplevering maakt de Van Harte School gebruik van de voormalige Montessori Basisschool Houten aan de Vikingenpoort.

De oude school stamt voor het grootste gedeelte uit de jaren vijftig en was toe aan grondige renovatie. Schooldirecteur Martijn van Kooten laat op de website van Katholieke Scholenstichting Fectio, waar de school met elf andere scholen deel van uitmaakt, weten: ,,Na onderzoek bleek slopen en opnieuw bouwen goedkoper dan renoveren. Wel wordt er circulair gesloopt, waarmee 90% van het materiaal wordt hergebruikt, echter niet specifiek in deze nieuwbouw. Daarmee behouden we een stukje van de historie van de school.”

De Van Harte School is enkele jaren geleden tot stand gekomen na een fusie tussen RK-basisscholen De Bengelbongerd en de Heilige Familieschool.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love