Houtense politicus van het jaar Agaath Dekker-Groen (D66)

5 januari 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Houtense politicus van het...


Op woensdag 3 januari is Agaath Dekker, sinds 2014 raadslid voor D66 in de gemeenteraad van Houten, aanwezig bij een fractiebijeenkomst in een horecagelegenheid in Houten. Wat zij niet weet is dat Omroep Houten haar gaat “overvallen” met een interview, omdat zij door de inwoners van Houten is gekozen tot politicus van 2017.

Agaath Dekker wordt gefeliciteerd met deze overwinning door de ’t Groentje/Houtens Nieuws en Omroep Houten, organisatoren van deze lokale verkiezing. Zij is zichtbaar verrast met deze aandacht, die ze zeker niet had verwacht. In een eerste reactie geeft Agaath Dekker aan dat zij al wist dat zij (met 30% van de stemmen) als eerste was geëindigd. Het schijnt in de politiek vaker voor te komen dat bepaalde informatie, al dan niet bewust, wordt gelekt, zo ook in dit geval. Niettemin is zij blij met dit resultaat, waarbij ze haar twee concurrenten van het eerste uur – wethouder Jocko Rensen (PvdA) en Wouter van den Berg (SGP) toch achter zich heeft weten te houden.

In haar nominatie stond onder meer dat “Agaath de juiste mensen in beweging weet te krijgen, en daartoe is ze enorm analytisch”. Daarbij is ze niet (publiekelijk) bekend vanuit de politieke schijnwerpers of via de microfoon is de raadzaal, dus veel mensen zullen haar niet in die hoedanigheid kennen.

In het interview geeft zij echter aan hoe zij werkt (dicht bij de burger) en vooral in welke omgeving (dossier onderwijs). Ook benoemt zij wat haar drijft bij haar activiteiten als raadslid. Met name haar maatschappelijke betrokkenheid is daarbij illustratief.

Interview: Martin Monkel
Camera: Jon Nellestijn

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love