Houtenaar Vincent Ter Schure blijft ongeslagen in België

11 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Houtenaar Vincent Ter Schure...

OOSTENDE – Paralympisch tandemkoppel Vincent ter Schure (Houten) en Timo Fransen (Weurt) heeft tijdens de World Cup in het Belgische Oostende zowel de tijdrit als de wegwedstrijd gewonnen. Na hun overwinning in de Ronde in Vlaanderen bleken de paralympisch kampioenen ook in een groot deelnemersveld de sterksten.

In de tijdrit waren de slechtziende Ter Schure en piloot Fransen over 30 kilometer de sterksten. Landgenoten Tristan Bangma en Patrick Bos pakten op meer dan een minuut achterstand het zilver, brons ging naar Italië. “Die tijdrit is een goed ijkpunt richting de Paralympische Spelen”, blikt Ter Schure terug. De tijdrit op de weg is voor het tandemduo hun belangrijkste doel in Tokio. “Onderweg hadden we al door dat we goed bezig waren, dus konden we ons echt focussen op alles goed uitvoeren.”

Eindsprint
In de wegwedstrijd misten Ter Schure en Fransen de slag, maar ze wisten in de laatste 10 kilometer weer aan te sluiten. Met een paar kilometer te gaan demarreerden de regerend wereldkampioenen op de tijdrit, alleen de Fransen Alexandre Lloveras en Corentin Ermenault sprongen mee en op de streep ging de winst naar Ter Schure en Fransen. “We hebben eigenlijk de hele race achter de feiten aangereden, dat we dan toch winnen, is een fantastisch resultaat”, zegt Fransen. “Het was een echte uitputtingsslag, we hebben nadat we de kopgroep moesten laten gaan heel sterk gereden.”

Tokio 2021
Voor Ter Schure en Fransen zijn de resultaten in België een mooie opsteker. “We wisten vooraf niet hoe we er precies voorstonden”, erkennen ze. “Door corona was het bijna twee jaar geleden dat we hadden gekoerst. We gingen zonder hoge verwachtingen naar België, zagen het als een startpunt richting Tokio. Met deze resultaten mogen we dik tevreden zijn! Het toont dat we er op dit moment goed voorstaan.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love