Houtenaar Ko Vernooij pauselijk onderscheiden

12 september 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerken
  6. /
  7. Houtenaar Ko Vernooij pauselijk...

Houten- Ko Vernooij.ontvangt de hoge pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice (Latijn, Voor Kerk en Paus). De onderscheiding wordt 10 september tijdens de eucharistieviering uitgereikt door pastoor F. Hogenelst. 

De Pro Ecclesia medaille wordt uitgereikt aan katholieke gelovigen die zich gedurende ten minste 25 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor het katholieke geloof of de Kerk. Het is het hoogste ereteken dat een leek (vrijwilliger) kan ontvangen van de Paus. Een bekende Nederlandse drager was de kunstenaar Toon Hermans.

De heer Vernooij beheert bijna 25 jaar het parochiële kerkhof achter de parochiekerk, waarvan hij de laatste 10 jaar ook het administratief beheer voert. Hij motiveert zijn werkgroep van vrijwilligers voor het onderhoud van kerkhof en de tuinen. Maar regelmatig ook  voor allerlei andere onderhoudswerkzaamheden in en rondom kerk en pastorie aan de Loerikseweg in Houten.

Ko maakte begin jaren negentig vijf jaar deel uit van de Parochievergadering. Van hieruit werkte hij mee aan een nieuwe bestuursvorm van de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming.

Ko is sinds 1956 lid van verschillende kerkkoren en heeft hierbij diverse bestuurlijke functies vervuld. In 2016 ontving Ko ter gelegenheid van zijn 60 jarig jubileum bij het zangkoor St. Caecilia de gouden Gregorius Eremedaille. Deze werd verstrekt door de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging, die liturgische muziek en kerkmuziek in de geest van de kerkelijke voorschriften wil bevorderen.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

21:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love