Houten verkozen tot Fietsstad 2018!

16 januari 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Houten verkozen tot Fietsstad...

Gemeente Houten is dinsdag verkozen tot fietsstad 2018. Een deskundige jury van de Fietsersbond koos Houten boven vier andere genomineerde gemeenten.

De uitreiking vond plaats tijdens de bijeenkomst ‘Toekomst van de Fiets’ in Utrecht. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Sientje van Veldhoven was aanwezig om de prijs uit te reiken.

Naast Houten maakten Etten-Leur, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer ook kans op de winst. Voorafgaand aan de bekendmaking zijn de prijzen voor meest betrokken fietsstad en meeste stemmers uitgereikt. Die werden beide gewonnen door gemeente Rijssen-Holten.

De top-5 is dit jaar voor het eerst door het publiek samengesteld. Uit een enquête die door 45.000 mensen is ingevuld bleek dat de beste vijf steden bijzonder dicht bij elkaar lagen. Fietsersbond-directeur Saskia Kluit was tevreden met de top vijf: “Houten en Veenendaal staan al jaren bekend als echte fietssteden, en ook Zoetermeer doet veel, maar Etten-Leur en Winterswijk worden door hun bewoners hoog gewaardeerd.”

Het is de tweede keer dat Houten de prijs wint. In 2008 won de gemeente ook al eens de prijs.

Woensdagochtend tussen 9.00 en 10.00 belt HoutenFM met Johan Jol van Fietsersbond Houten.

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love