Houten speelt mee in het NK Tegelwippen

23 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Houten speelt mee in...

Zeker honderd Nederlandse gemeenten treffen elkaar vanaf 21 maart in het jaarlijkse NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen? Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Geveltuinen, bloemperken en tuinen met beplanting − in plaats van stenen − zorgen voor betere afwatering, een lagere temperatuur tijdens hittegolven en meer biodiversiteit. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand.

In samenwerking met Houtense BIJzaken trapt de gemeente Houten het NK Tegelwippen af op 26 maart op Het Rond. Houtense BIJzaken deelt tussen 10.00 en 14.00 uur op Het Rond, tegenover de Heren van Houten, een gratis boom uit. Op vertoon van een foto van één of meerdere gewipte tegels uit uw tuin, krijgt u een boompje mee. Let op: dit mogen alleen tegels uit uw tuin zijn en niet uit de openbare ruimte. De gewipte tegel(s) kunt u kwijt in een big bag bij het busstation op de Molenzoom. Vergeet niet om het aantal gewipte tegels te melden op nk-tegelwippen.nl/meedoen  .

Heeft u uw tuin al ontsteend en nog plek voor boompjes? Dan bent u ook van harte welkom om (tot maximaal vijf) boompjes op te halen. Leuk als u een foto kunt laten zien waar de boompjes in uw tuin komen te staan!

De boompjes hebben een klein formaat en kunnen per fiets vervoerd worden. Er is keuze uit de soorten: hazelaar, meidoorn, liguster, wilde mispel, vogelkers, wegedoorn, vuilboom, zwarte bes, vlier, Gelderse roos of zoete kers. Hiervoor geldt: zolang de voorraad strekt.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love