Houten pakt koppositie na winst op Volendam 2

10 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Houten pakt koppositie na...

Afgelopen zaterdag speelden de heren van The Dome/Handbal Houten (tweede op de ranglijst) thuis tegen Kras Volendam 2, op dat moment bovenaan. Na drie gespeelde wedstrijden zijn de verschillen in de alternatieve competitie minimaal. Er wordt dan ook een spannende wedstrijd verwacht. De scheidsrechters hebben er in ieder geval zin in en fluiten eerder dan 19.00 uur af voor het beginsignaal.

De oranjehemden nemen de openingstreffer voor hun rekening, maar het is Ruben de Bok die direct de gelijkmaker voor de Houtenaren weet binnen te gooien. In de volgende aanval is het weer De Bok die met een mooie assist de gretige Sem Klinkenberg aanspeelt, die het soms hard te verduren heeft op de cirkel, die de 2-1 binnenschiet. Maar ook de Volendammers weten hun cirkelspeler te vinden en Lars van den Broek draait de bal lekker binnen: 2-2.

Trainer/coach Freek Gielen wil de penalty’s in deze wedstrijd door wat andere penaltynemers laten nemen dan vaste eerste keus Dennis Vesters en daarom wordt de eerste zevenmeter door Novica Radevic genomen. Helaas mist hij. Volendam profiteert hiervan en weet weer Van den Broek aan te spelen op de cirkel: 2-3. Houten laat zich echter niet uit het veld slaan en weet via doelpunten van de eerstelijnspelers Rogier Teeuwissen, Nils Idema en Sem Klinkenberg een gaatje te slaan naar 6-3 en vervolgens is het opbouwer Lars van Driel die zelfs de 7-3 op het scorebord zet.

De dekking staat echter niet helemaal lekker bij de geelzwarten: de Volendamse aanvallers kunnen vooral in het midden te makkelijk passeren en anders kan de te vaak vrijstaande cirkel gevonden worden. Na twee Volendamse doelpunten op rij besluit Gielen de dekking dan ook wat anders neer te zetten. Fijn ook om te zien dat Tim Zonneveld weer ingezet kan worden binnen de lijnen. Na de 9-5 van Rogier Teeuwissen, komt Volendam echter terug tot 9-8. Een time-out vanuit Houtense kant is het logische gevolg en het praatje van Gielen en een aantal ingrepen lijken effect te hebben. Mede dankzij Brandon van Londen die met een assist en zijn eerste doelpunt namens Houten loopt de thuisclub weer uit naar 14-8. Dan volgt een VAR-momentje, een score van Rogier Teeuwissen wordt afgekeurd wegens cirkel. Erg lastig om te zien, maar onterecht blijkt later uit de beelden.

Uiteindelijk wordt er gerust met een stand van 17-12. Die score had zeker hoger kunnen zijn. Mooie acties van Radevic en Hilbers belandden onfortuinlijk op de paal. Opvallend hoe vaak paal en latwerk geraakt worden deze wedstrijd.

In de tweede helft komt Houten goed uit de startblokken. Er wordt goed druk gezet met als gevolg dat rechterhoek Nils Idema goed vrijkomt en binnen kan schieten. Daarna scoren Van Londen en nogmaals Idema met een 20-12 tot gevolg. Vervolgens schiet De Bok op de lat en Jasper Peters en Dennis Vesters op de paal. De boomlange opbouwer zit niet lekker in deze wedstrijd en komt pas in de veertiende minuut van de tweede helft tot scoren als hij goed gelanceerd wordt en hij de 23-15 scoort. Vervolgens maakt hij ook de 24-16 en mag hij, nadat ook Van Driel een penalty gemist heeft, zich ook weer over de zevenmeters ontfermen en dat doet hij heel effectief: 26-18.

In plaats van dat de bal lekker van links naar rechts gaat, wordt er in deze fase door de spelers van Houten te geforceerd gezocht naar kansen in plaats van gewoon druk te spelen en wachten tot de kansen vanzelf komen. Dit leidt er toe dat Volendam enigszins terug kan komen: 26-21. Met het inruilen van de doelman door een extra veldspeler proberen de Volendammers nog wat te forceren maar dat pakt niet goed uit. Meerdere keren onderschept Houten de bal en kan deze in het lege doel gooien of via een break tot scoren komen en ook Kelvin van Bekkum weet weer een doelpuntje mee te pikken.

Uiteindelijk wordt het 33-25 voor de thuisploeg en hebben we in The Dome in Houten een wedstrijd kunnen zien met fraaie reddingen van de keepers en met snel spel en mooie acties van beide teams waarbij opvallend vaak vanuit de eerstelijn werd gescoord. Kortom een aantrekkelijke pot handbal waarna Houten de koppositie overneemt van de Volendammers.

We hebben in The Dome in Houten naar een aangename eerste helft kunnen kijken met mooie, snelle acties waarbij vooral de eerstelijnspelers zich aanvallend konden onderscheiden. Met een 17-12 op het scorebord kijken we uit naar de tweede helft.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love