5. Sport
  6. /
  7. Houten mist scherpte tegen...

L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten nam het zaterdag op tegen het Limburgse Bevo. Bij het oplopen worden de heren van Houten vergezeld van de jeugd van De Valken uit Venhuizen dat met een buslading vol supporters aanwezig was om hun held Diego Jacobs te steunen. The Dome zal dan ook vol, nokkievol.

In tegenstelling tot de thuisploeg start Bevo scherp aan de wedstrijd, na één keer knipperen staan de Houtenaren al met 0-3 achter. Met drie treffers van middenopbouwer Wessel Blokzijl en één van Nils Idema wordt de aansluiting weer gevonden: 4-5. Bevo is geenszins onder de indruk, trapt het gaspedaal wat verder in en loopt uit naar 5-11 (een doelpunt van Bevo-doelman Arjan Versteijnen over de hele in het lege doel van Houten) na een kwartier spelen. Het dwingt trainer/coach Job Reumer tot het nemen van een hoogstnoodzakelijke time-out. Met zowel aanvallend (een 7-6 aanval) en verdedigend (een 5-1 verdediging) wat andere strategieën en een sterke Bram Versteegden die laat zien ook een goede rechterhoekspeler te zijn, kruipt Houten iets dichterbij tot 12-17 bij rust.

Na de rust scoort Diego Jacobs onder groot applaus van zijn hele fanbase de 13-17. Bevo zet er echter drie doelpunten tegenover: 13-20. Houten klampt aan en komt weer terug tot vijf doelpunten: 18-23. Met mooie doelpunten vanuit de hoek, een prachtige dubbele vlieger en wederom een doelpunt van doelman Versteijnen in het lege doel van Houten loopt Bevo verder uit naar 20-29. Ondanks een aantal knappe reddingen van doelman Sander Breedveld die Bjorn Brachten in de loop van de tweede helft vervangt en mooie draaiballetjes van Milo Bos en Nigel van de Bilt sluiten we uiteindelijk af met een verschil van tien: 25-35. Volgende week zaterdag gaat Houten op bezoek bij Filou Izegem dat nog puntloos onderaan staat. Wellicht zijn er dan wel mogelijkheden voor Houten om weer punten te pakken.

Doelpuntenmakers voor Houten: Bram Versteegden 6, Wessel Blokzijl 6, Nils Idema 2, Milo Bos 2, Rogier Teeuwissen 2, Sjoerd Brakenhoff 2, Sam Tukker 1, Ruben de Bok 1, Rick van Soest 1, Diego Jacobs 1, Nigel van de Bilt 1.