Houten krijgt vluchtelingen terug

4 maart 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Houten krijgt vluchtelingen terug

De lobby van inwoners van de gemeente Houten om “hun vluchtelingen” terug te krijgen heeft vruchten afgeworpen. Gemeente Houten maakte 4 maart bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met het COA. Ruim 100 van de 174 in Houten in oktober 2015 tijdelijk ondergebrachte asielzoekers zullen zich, na het verkrijgen van de vluchtelingen status, hier mogen vestigen.

De komende weken gaat gemeente Houten verder op zoek naar woonruimte voor de vluchtelingen die vanaf mei in groepjes naar Houten komen. De meesten verblijven nu nog in het tentenkamp in Heumensoord. De condities hier zijn verre van ideaal. Omdat ze hier vóór 1 juni weg moeten (de locatie wordt dan in gereedheid gebracht voor de Nijmeegse vierdaagse), overweegt de gemeente te zoeken naar tijdelijke logeeradressen, om hiermee de maanden te overbruggen die nodig zijn voor het creëren van nieuwe woningen.
Gemeente Houten moet volgens de landelijke taakstelling zorgdragen voor de opvang van ongeveer 200 asielzoekers in 2016. Enkele bewoners hebben B&W ervan weten te overtuigen dat het beter is deze taakstelling gedeeltelijk in te vullen met de voor Houten bekende vluchtelingen. Enkelen van hen hebben hier immers al een sociaal netwerk opgebouwd. De vluchtelingen én de bewoners die voor hun terugkomst gelobbyd hebben zijn blij met de overeenstemming en kunnen niet wachten om elkaar in Houten in de armen te sluiten.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love