Hoe de habanero peper per toeval een succesverhaal werd bij het Schalkwijkse Bio van Dijk.

11 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Hoe de habanero peper...

Iedere week heeft het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper aandacht voor de lokale ondernemer dankzij de samenwerking die gestart is met Fietsen voor mijn Eten. Deze week spraken Dj’s Thom en Jasper met Wilbert van Dijk eigenaar van het Schalkwijkse Bio van Dijk over zijn onderneming.

Belangrijke vraag natuurlijk is: Wat wordt er zo al verkocht bij Bio van Dijk? Wilbert verkoopt allerlei zelf uit de kas of boomgaard geteelde producten en hierbij moet op dit moment gedacht worden aan producten zoals: paprika, tomaten, komkommers, appels, peren en eieren. Deze producten worden allemaal bij Wilbert op de Achterdijk geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en vanuit een milieu bewuste gedachte. Vervolgens verkoopt van Dijk zijn producten voor een schappelijke prijs aan de consument.

Dit gebeurd bij Wilbert vanuit een hele grote “vending machine” automaat die bij hem op het erf staat. Het idee hiervoor is ontstaan vanuit de noodzaak dat van Dijk de mensen graag de kans wil bieden om een betaalbaar product te kopen maar zelf te druk is om continue in een landwinkel te staan. Met de automaat hoeft van Dijk niet de hele dag te wachten op de klanten en kan de consument toch aan de gezonde biologische producten komen. Ook het telefoonnummer van Wilbert hangt op de automaat waarmee hij bij vragen of problemen met de automaat snel een helpende hand kan bieden.

Naast de standaard producten verkoopt van Dijk ook de erg pittige habanero peper. Voorheen teelde hij al gele, groene en rode chili pepers en door een foutje van de plantenkweker is hier de habanero peper bij gekomen. Zelf had Wilbert ook nog nooit gehoord van deze type peper maar sinds dien is deze vruchtgroente niet meer van het erf weg te denken. De habanero wordt net als de andere producten via de automaat op het erf verkocht en vind gretig aftrek bij de bezoekers van de boerderij.

Ga voor meer informatie over het Schalkwijkse Bio van Dijk naar de Facebookpagina of bezoek de automaat op de Achterdijk 8A en luister voor het hele interview de onderstaande link terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love