Een beetje vreemd maar wel erg leuk! Nathalie Baartman staat 13 oktober in het theater Aan de Slinger.

11 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Een beetje vreemd maar...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest die in de aankomende week op komt treden in het theater Aan de Slinger. Deze week spraken Jasper & Thom met cabaretière Nathalie Baartman over haar voorstelling SNAK waarmee ze op donderdag 13 oktober in het theater te zien is.

Op de vraag wat bezoekers donderdag de 13e kunnen verwachten is het antwoord van Nathalie kort en krachtig: “Ze gaan zeker heel erg lachen”.
Zelf is Nathalie ook fan van haar eigen voorstelling waarin ze een wandeltocht beschrijft met een kameel door het Twentse landschap. Nathalie heeft, doordat ze opgegroeid is in het oosten van ons land, een hele fijne Twentse tongval waarmee ze het publiek gemakkelijk weet in te palmen. Ondanks dat Nathalie dit accent tot in het extreme door kan trekken zal ze dit tijdens de voorstelling in Houten niet doen omdat ze het optreden graag voor iedereen verstaanbaar wil houden.

“Zelf merk ik dat mensen in de zaal het accent als geruststellend ervaren” vertelt Baartman enthousiast verder en hier kunnen de Dj’s van dienst alleen maar mee instemmen. Mensen moeten vaak wel lachen om het accent en dat maakt het ook uitdagend om er mee te spelen volgens Nathalie. Zelf wilde Dj Jasper zich tijdens het interview al wel als ‘Twentofiel’ bestempelen omdat hij zo graag naar het van Nathalie accent luistert. Tijdens de uitzending werd zelfs al meer dan eens de vergelijking met Ilse de Lange gemaakt. Een vergelijking war Nathalie geen probleem mee lijkt te hebben.

Nathalie heeft ooit als omschrijving over haarzelf  gelezen dat ze te vergeleken wordt met het drankje ‘Rivella’ omdat Baartman volgens deze lezing een beetje vreemd maar wel lekker is. “Mensen zeggen wel eens dat ik lichtelijk wereldvreemd ben” geeft Nathalie aan die verder verteld dat ze een aantal absurde zinnen en verhalen in haar voorstelling heeft en daarom dus Rivalla genoemd wordt. Zelf is Baartman het niet helemaal eens met deze vergelijking: “Ik vind mijzelf eigenlijk best normaal” aldus Nathalie.

Ga voor kaartjes van de voorstelling naar de website van het theater Aan de Slinger en kijk voor meer informatie over Nathalie Baartman op haar website. Luister via onderstaande link het hele interview terug dat Nathalie afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper uitzending en hoor hier terug wat voor dromen Nathalie nog heeft voor zichzelf. Ook geeft za Dj Jasper, die zelf een stand up cursus volgt, wat tips om succesvol op het podium te staan.

 

Bovenstaande foto is van fotograaf Astrid van Loo


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love