Het zuivelhuisje bij Lydia op het erf is ontstaan vanuit een missie!

27 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Het zuivelhuisje bij Lydia...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer tijdens het item Fietsen voor mijn Eten. Een samenwerking die met Christie de Vrij opgezet is en waarin lokale ondernemers aan het woord komen om te spreken over hun onderneming en de band die er is met de Kromme Rijnstreek. Deze week spreken Jasper & Steffie melkveehouder Lydia Lokhorst die sinds kort met haar man een melkveehouderij gestart is en kaas op het erf verkoopt die van koeien is die grazen in hun weide.

Sinds 2021 is Lydia met haar man het melkveebedrijf overgenomen van de ouders van haar man. De schoonouders van Lydia hadden dit bedrijf, samen met een fruitteeltbedrijf, al jaren en in 2021 was het genoeg. De man van Lydia die zelf al aardig wat jaren werkzaam was bij de bedrijven heeft ander half jaar geleden samen met Lydia het stokje overgenomen. Lydia vertelt wel dat er heel wat jaren overheen zijn gegaan voordat dit daadwerkelijk gebeurde en dat haar man in die periode heel erg naar de bedrijfsovername heeft toegewerkt. “Er komt echt heel veel bij kijken om dat allemaal in goede banen te leiden” vertelt Lydia. Uiteindelijk zijn Lydia en haar man heel blij dat het allemaal gelukt is en ze nu samen bij de boerderij wonen.

Want dat doet het stel anders dan dat haar schoonouders deden! Deze woonde vroeger nooit bij de boerderij en omdat Lydia en haar man hier verandering in hebben gebracht, kunnen ze sinds een aantal maanden via een automaat op het erf hun eigen producten verkopen. Lokhorst verkoopt via deze automaat onder andere kaas, appelsap en eieren. Dit doet ze niet perse vanuit financieel gewin maar Lydia heeft een missie waarbij ze probeert om de kloof tussen de boer en de burger kleiner te maken. Ze wil burgers graag vertellen wat er allemaal aan vooraf gaat en wat er allemaal nodig is voordat een product in de winkel (of in dit geval de automaat op het erf) komt te liggen. “Vanuit dat idee is eigenlijk het zuivelhuisje ontstaan” sluit Lydia haar verhaal af.

Iedereen die meer wil weten over het zuivelhuisje kan terecht op de Facebookpagina van de familie Lokhorst en voor de offline versie van het zuivelhuisje kan de boerderij bezocht worden die staat aan de Tolakkerlaan 1 in Zeist. Luister hier het hele interview terug dat Lydia afgelopen week gaf tijdens de Enthousiasper radiouitzending:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love