Het project Danser in beeld: danschool Helen Wilson

9 maart 2012

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Het project Danser in...

Het vertrek is de naam die Eva Beijneveld heeft gekozen voor haar danspresentatie.

Ze is
Haar dans is geinspireerd door het kunstwerk van Corrie Mentink. De kunstenares heeft een beeld gemaakt met twee staande figuren. Een beeld dat goed zou kunnen passen in een pas de deux, waarin de balletstappen worden uitgevoerd door twee personen. Maar Eva danst alleen.
Het verhaal gaat over een vrouw (Eva) die wakker wordt. Dicht bij haar ligt een leeg shirt als symbool van het vertrek van haar man. Maar… waarom is haar man weg? Dat mag het publiek zelf verzinnen.
Eva richt haar aandacht op twee belangrijke aspecten. Aan de ene kant wil ze laten zien hoe moeilijk voor deze vrouw het verlies, de pijn en de eenzaamheid zijn. En aan de andere kant wil zij ook tonen hoeveel kracht zij nog heeft om verder te gaan met haar leven. Het is een emotioneel verhaal dat diep graaft.
De danschool Helen Wilson doet mee aan het project Danser in beeld met drie voorstellingen. Je kunt hier de voortgang bekijken van twee van de drie groepen. Wil je nog meer weten? De uitvoering is op zondag 18 maart, 20.15 in het Theater Aan De Slinger. Stichting KunstAanBod organiseert samen met dansscholen en Kunst om de Hoek dit project.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love